Witam. Chciałem Wam przedstawić mój projekt. Jest to Caro z silnikiem 2.5l z BMW. Auto przygotowuje do driftu, ale chcę zachować lekko drogowy charakter
Temat opisywałem już na driftforum, ale z uwagi że tutaj też często zaglądam pokazuję poldiego i Wam
Marka i Model:FSO Polonez caro MR'91
Moc i Moment Po Modyfikacjach:171KM przy 5800 obr/min (+/-)
226 Nm przy 4000 obr/min (+/-)Fabryczna Moc i Moment:87 KM (64 kW) przy 5200 obr./min
132 N•m przy 3800 obr./minModyfikacje Zawieszenia - Zrobione:Tył: sklepane resory, dołożone 1 pióro, wspawana rozpórka.
Przód: Poszerzone wahacze +10cm/stronę, sprężyny BMW e34.
Modyfikacje Zawieszenia -
W planach:Tył: twarde amortyzatory BMW e30
Przód: twarde amortyzatory VW t4
Układ Napędowy - Zrobione:Szpera 100%, wał polonez caro (przerobiony), skrzynia 5-biegowa BMW e34,
Układ Napędowy -
W planach:Most z volvo 740
Układ Hamulcowy - Zrobione:Hydrołapa na oddzielnym układzie na bazie pompy z ursusa. większe i wentylowane przednie hamulce z jakiegoś olpa.
Układ Hamulcowy -
W planach:Ogarnąć tylne hamulce, po zmianie mostu.
Modyfikacje Wnętrza - Zrobione:Wyrzucone wszystkie niepotrzebne plastiki/wygłuszenia, fotele kubełkowe obszyte skórą, wskaźniki auto gauge, pasy 4pkt, kierownica OMP którą dostałęm na urodziny
, środek pomalowany na biało.
Modyfikacje Wnętrza -
W planach:Klatka bezpieczeństwa (O ile budżet wytrzyma :twardziel: )
Modyfikacje Silnika - Zrobione:Silnik M20B25 z BMW e34 (dotarte zawory, nowy olej, nowy filtr oleju, nowa uszczelka pod głowice, nowy rozrząd, wszystkie możliwe miejsca uszczelnione)
Modyfikacje Silnika -
W planach:Silnik m50 - jeśli obecny nie wytrzyma.
Układ Dolotowy - Zrobione:Filtr KnN
Układ Dolotowy -
W planach:Dorobienie wlotu zimnego powietrza do filtra, oddzielenie go od silnika.
Układ Wydechowy -Zrobione:obecnie brak.
Układ Wydechowy -
W planach:W miarę cichy wydech z uwagi na lekko drogowy charakter auta
Modyfikacje Elektroniki i Paliwa - Zrobione:Pompa paliwa nominalna z BMW e34, mały zbiornik w bagażniku, przewody puszczone środkiem kabiny.
Modyfikacje Elektroniki i Paliwa -
W planach:Być może przewody w stalowym oplocie.
Body KIT i Oświetlenie - Zrobione:Przednie lampy oklejone żółtą folią, wyrzucone halogeny z przedniego zderzaka, wyrzucone uchwyty przedniego i tylnego zderzaka.
Body KIT i Oświetlenie -
W planach:Dokładka oricari (o ile się tanio znajdzie), jakieś ładne nakładki na progi, poszerzenia błotników homemade.
Kilka zdjęć.
zawias:
Zbiornik:
Kilka ogólnych fotek:
zima
prace w środku
nowe serce
gleba
Wpadł szeroki zawias z przodu, oraz obspawałem podłużnice blachą 3mm.
Silnik prowizorycznie już siedzi :yahoo:
Zegary autogauge .
Silnik już na poduszkach
Wentylowane hamulce z opla
Odpalamy
https://www.youtube.com/watch?v=lwbEAO71O_8Temat będę opisywał w miare postępu prac, ale nie ma sie co spieszyć, bo do sezonu jeszcze jest trochę czasu. Pozdrawiam i proszę o komentarze i opinie. Wszystko robię sam, więc słowa krytyki i porady mile widziane. Pozdrawiam