Autor Wątek: Rozrusznik bardzo cięzko kręci  (Przeczytany 5531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozrusznik bardzo cięzko kręci
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 15, 2006, 23:33:57 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Lupo a slychac stukanie jak przekrecasz kluczyk (chodzi o te momenty gdy rozrusznik nie chce zakrecic)?
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 15, 2006, 23:42:13 pm »

Piterson

• Gość
Ja mam podobne problemy co Lupo. czyli przekręce kluczyk i nic. Cisza, To chyba to rozrusznik  a nie stacyjka. Jak myslicie :?:

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 16, 2006, 10:11:39 am »

Chudson

• Gość
może być elektromagnes   zasyfiony , ja tak miałem i miał takie opory ruchu ze nie zwierał przewodów aby wł?czyć rozrusznik ( cykanie było też słabe bo cewka ledwo co sie poruszała ) ale co który? raz się przemógł i załapał.

A niedawno miałem problemy z plecionk? między silnikiem a bud? i  objawy takie: raz na jaki? czas odpalał super ale przeważnie ledwo co kręcił jakby akumulator padał. co ciekawe plecionka super sie trzymała z obu stron tylko pod ni? za?niedziało i brak przewodzenia

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 16, 2006, 11:54:57 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "Osfald"
Lupo a slychac stukanie jak przekrecasz kluczyk (chodzi o te momenty gdy rozrusznik nie chce zakrecic)?

Nie nie - nic nie slychac. Calkowita cisza..

Pytam bo chcialbym cos na to sam zaradzic. Pojechalem jakis czas temu na naprawe rozrusznika, wydalem kuupe kasy i potem dwoch mechanikow musialo to poprawiac, a elektryk nie odbiera telefonow i w zakladzie juz od paru tygodni go nie ma.. Jak go spotkam to w ryj jak nic..
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 16, 2006, 11:59:26 am »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
jesli nie cyka to tak jak koledzy juz podpowiedzieli... prad nie dociera do wlacznika elektromagnetycznego po przekreceniu kluczyka ewentualnie spalila sie cewka wlacznika...

sprawdz przewody, kostke stacyjki i uzwojenie wlacznika elektromagnetycznego
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 16, 2006, 12:19:22 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
cholera moze byc cos z tymi przewodami bo palant po zlozeniu rozrusznika takie spiecie na nim zrobil ze sie oslona cala przysmarzyla.. Hmm.. Poza tym te kable juz raz stamtad spadly - moze to znowu to.. No nic, jak uda mi sie na kanal podjechac to popatrze - bo od gory to lipna robota.. Choc po tym jak wywalilem ta oslone w cholere to i tak jest lepsze :)
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 16, 2006, 16:36:30 pm »

arnold31

• Gość
a u mnie jednak kupa!!! Mechanik wymienił szczotki bo były malutkie! tujeki podobno były dobre i dalej nie chce kręcić! Mechanik mówi ze to aku moze juz ducha wyzi?noł! Chyba sie "kur*" zastrzele! Nowy aku ponad 150zł!!!!

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 17, 2006, 09:46:50 am »

kan

• Gość
Napiszę jeszcze raz : sprawd?cie sobie masę główn? na silniku miedzy plecionka a silnikiem oraz styki na głownym kablu zasilaj?cym rozrusznik.

« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 17, 2006, 12:02:47 pm »

chudson

• Gość
Kan dobrze mówi , mi elektrycy wynajdywali zwarica rozrusznika , padnięte akumulatory a to jedynie masy nie było. Łatwo można sprawdzić ł?cz?cz obydwoma kablami rozruchowymi minus na akumulatorze  z silnikiem

« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 17, 2006, 20:01:36 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
Cytat: "chudson"
Kan dobrze mówi , mi elektrycy wynajdywali zwarica rozrusznika , padnięte akumulatory a to jedynie masy nie było. Łatwo można sprawdzić ł?cz?cz obydwoma kablami rozruchowymi minus na akumulatorze  z silnikiem

Nie glupie.. musze sprobowac :) Gdzie dokladniej do silnika ten minus podlaczyc?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 17, 2006, 22:21:24 pm »

Chudson

• Gość
obojętnie gdzie byle przewodziło ( czyli nie do kolektora bo zardzewiały )  kołnierz od filtra oleju jest dobrym miejscem  albo bezpo?redio do rozrusznika ( czę?ci aluminiowej przy skrzyni - to sie chyba głowica nazywa )