Autor Wątek: Różne kolory zegarów :)  (Przeczytany 3560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Różne kolory zegarów :)
« dnia: Październik 28, 2005, 16:04:25 pm »

Gifter

• Gość
Mam takie pytanko czy trudno zmazać z zegarów t? pomarańczow? farbe ktora jest ukryta zaraz pod zegarami chodzi mi o zegary z caro 95` bo jesli nie jest to trudne to potem fajnie mozna byloby zmieniac kolor poprzez zastosowanie różnych żarówek :)

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2005, 16:35:10 pm »

thomas#1840

• Gość
z demontażem z auta , bez demontażu tarczek  , z przemyciem zmywaczem , wycinaniem blue podkładów , montazem zajęło mi to 3 godziny .Musisz mieć tylko co? w miarę ostrego i płaskiego , najlepiej skalpel . ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2005, 17:51:25 pm »

Gifter

• Gość
thomas#1840 wiesz chce to zrobic tak aby nie demontowac tarczek oraz wskazowek, a po zmyciu tego zmywaczem dac po prostu kolorowe żarówki np niebieskie albo zielone bo inne mnie nie interesuja, chyba ze żarówki nie zdadz? egzaminu i lepiej dac folie jakiegos koloru jako podkład????

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2005, 18:30:49 pm »

- PaK -

• Gość
Moim skromnym zdaniem, z kolorowymi żaróeczkami lepiej dać sobie spokój. Nie warto zachodu. Farba na nich i tak prędzej czy pó?niej się wypali. Jak już co? robić, to robić porz?dnie i do końca. Można tak jak thomas#1840 dać folie. Lepiej to wygl?da. Ja zrobiłem jeszcze inaczej, wymieniaj?c całe tarcze zegarowe. U mnie końcowy efekt zabawy wygl?da tak: Obrazek

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2005, 18:56:32 pm »

Kaczy#1853

• Gość
Calkiem fajny efekcik tylko szkoda ze tak perfidnie widac gdzie sa zarowki. Fajnie by bylo jak by sie to swiatlo z zarowek rozchodzilo rownomiernie, ale i tak wyglada bardzo ciekawie.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2005, 19:00:54 pm »

Gifter

• Gość
no całkiem całkiem :) hehe pokaz jak to wyglada jeszcze w dzien :)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2005, 19:13:06 pm »

- PaK -

• Gość
W dzień, hehe. A proszę bardzo. Już zamieszczam fotkę :) Tylko muszę j? najpierw znalke?ć.

A ?wiatło w rzeczywisto?ci rozchodzi się dużo ł?dniej niż na zdjęciu :)

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2005, 19:18:13 pm »

bart_1895

• Gość
Hmm bardzo ladne zegary nie mja co ukrywac!! Mozna pozanc jaka metoda otrzymales cos takiego bardzo mi sie podoba  :roll:  :roll:

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2005, 19:23:06 pm »

KHADAFI1877

• Gość
z daleka te zegary wygl?daj? jak indiglo ;) brawo

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2005, 20:35:55 pm »

thomas#1840

• Gość
Cytat: "Gifter#354"
thomas#1840 wiesz chce to zrobic tak aby nie demontowac tarczek oraz wskazowek, a po zmyciu tego zmywaczem dac po prostu kolorowe żarówki np niebieskie albo zielone bo inne mnie nie interesuja, chyba ze żarówki nie zdadz? egzaminu i lepiej dac folie jakiegos koloru jako podkład????

ja tarczek nie demontowałem , szkoda zegarów , odchylałem i było na tyle miejsca . Z podkładem to jest różnie ,dałem jedn? warstwę i jest trochę blado ( wieczorem to wygl?da lepiej  :) )a z dwiema warstwami standardowe żarówki sobie nie radz? i jest ciemno dlatego teraz kombinuję co? innego ale to na dniach zobaczymy( najpierw muszę wybadać t? masę na o?wietlenie)

teraz taka prowizora na szybko  ;)

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 28, 2005, 22:56:38 pm »

XDX#1825

• Gość
a ja to chce zrobic sobie biale zegary i biale podswietlenie.. tylko niech mi ktos madry powie jak zrobic zeby swiatlo z ledow sie rowno rozchodzilo po calej tarczy.. od spodu nie mozna podswietlic bo padaja cienie na tarcze i wszystko widac :(
kabinowalem i puki co taki efekt.. ale jeszcze bede kabinowal.. pewien pomysl mi chodzi po glowie - jak zrealizuje i zadziala to pokaze

http://www.x-design-x.com/galeria/album04/P1040730?full=1

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2005, 08:38:51 am »

Gifter

• Gość
biale na bialym dla mnie gitara :)

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2005, 10:25:21 am »

XDX#1825

• Gość
i czerwone wskazowki ;) tez podswietlone....
zapomnialem dodac :)

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2005, 12:45:17 pm »

KHADAFI1877

• Gość
a własnie że sie tak spytam jak pod?wietlić wskazówki??

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2005, 13:01:08 pm »

XDX#1825

• Gość
to ja Ci zdradze ten sikret :D kupujesz LEDy SMD takie malutkie i podklejasz do wskazowki i podlacasz cieniutkimi drucikami i masz podswietlone

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 29, 2005, 13:10:54 pm »

KHADAFI1877

• Gość
ok dzięki za zdradzenie sekretu ;)

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 31, 2005, 13:43:27 pm »

Roki

• Gość
Kilka dni temu przerabialem zegary:) Ciezka sprawa z sciagnieciem farby bez demontazu wskazowek. Ja sciagnalem wszystkie wskazowki, pozniej z kazdej tarczy zdrapalem farby a zamiast zarowek wstawilem niebieskie diody (walcowe, dzieki czemu podswietlenie nie jest punktowe). Na dniach dam foto to sami ocenicie. Generalnie roboty nie jest duzo, tylko trzeba uwazac, zeby nie uszkodzic wskazowek i tych trzonkow:) No i pozniej jesszcze troche zabawy w odpowiednie wyskalowanie. Powodzenia zycze:)