Autor Wątek: Nadal nikt nie wie??  (Przeczytany 2252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 07, 2005, 19:46:58 pm »

Kaczy#1853

• Gość
Hehe.. to wlasnie przed 5 minutami powiedzial mi starszy. Jedyny objaw po ktorym mozna poznac ze zaczyna miec dosc to efekt "pocenia". Jesli minimalnie peknie cewka to zaczyna z niej wyciekac olej ktorym jest zalana.

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 11, 2005, 23:58:18 pm »

zort#135

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
konkretnych obrotach a w całym lub prawie całym ich zakresie u znajomy miał kiedy? wałek starty na 3 na okr?gło i żadnych takich objawów tyle że na 3 niepalił//

ja za to miałem własnie we wtrysku start? pierwsz? krzywkę (zawór wydechowy) i strzelał w wydech aż miło tak przy 2-3 k obr ... Przy ga?niku może być zupełnie inaczej. Poza tym jest słabszy powyżej 3 k obr (mój już się w ogóle nie wkręca powyżej 3,5 k, ale to wina tłoków i uszkodzonej prowadnicy zaworu wła?nie na tym cylindrze, przez to starcie kolejnego wałka i szklanki).

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2007, 14:36:53 pm »

barthezo

• Gość
kolego kaczy a powiedz mi czy na zimnym silnu te twoje strzaly nie wystepuja czasem przy 5 tys obrotow???
bo ja mam tak jak ty i juz tez nie wiem co robic, ale dopiero jak auto jest gorace to powyzej 4 juz strzela...a na zimnym to kreci smialo do 4.5 ale od 3.5 to slaby jak cholera....

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2007, 14:42:33 pm »

jawiem69

• Gość
u mnie bylo winne zlacze czujnika halla :D po wyczyszczeniu kreci sie tyle ile chce :D i nic nieprzerywa :D

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2007, 14:48:27 pm »

barthezo

• Gość
a ktory to czujnik halla??:>
i kolego jawiem69 powiedz mi czy jak tak miales to na zimnym silniku krecil ci ssie do wyzszysz niz na cielplych>????

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 13, 2007, 15:02:45 pm »

jawiem69

• Gość
tak jak byl zimny to krecil sie troche ponad 4000 a jak cieply to po 3500 odcinalo zaplon, czujnik halla to ten czujnik ktory jest przy kole pasowym walu korbowego, a jaki masz silnik?? bo ja mowie o 1.6GLI bosch

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 13, 2007, 15:13:08 pm »

barthezo

• Gość
ja mam 1.6 abimex. i dzieje mi sie dokladnie tak jak tobie.
to ten czujnik polozenia przepustnicy halla wlasnie dzs przeczyscilem, znaczy sie wykrecilem i koncowke papierem wodnym zeszlifowalem zeby sie ladnie swiecila i wkrecilem.
 a ten czujnik sie reguluje jakos??? czy dokreca na hame te srubke?

jeszcze jedno, piszesz ze przyczyna bylo zlecze czujnika , tzn ze nie czujnik miales spieprzony???czy te wtyczke?

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 13, 2007, 17:13:02 pm »

jawiem69

• Gość
ja mowie o czujniku polozenia walu a nie przepustnicy

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 13, 2007, 18:53:21 pm »

barthezo

• Gość
sory sory! polozenia walu... pomylilo mi sie w poprzednim poscie...
jak mozesz to odpowiedz na pyt z posta wyzej.. zgory dzieki pozdro

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 15, 2007, 10:46:26 am »

Zak

• Gość
barthezo,
jak ci sie dzieja takie rzeczy to sprawdz kody błędów z kompa
gdyby czujnik halla był walnięty to byś wogóle silnika nie odpalił, coć może być zasyfiony, luźne koło pasowe, bądź wadliwe połączenie elektryczne.
i nie pytaj mnie jak sprawdzić kody tylko wsadź myszke w szukajke, bo było Xrazy.

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 16, 2007, 21:20:40 pm »

Bodzioo

• Gość
Czy z wolnymi nie ma problemów? Jak kable i świece? Z tego co pamietam to abi jest bardzo wrażliwy na niedomagania kabli i świec a i bledow od tego nie ma w kompie.

Nadal nikt nie wie??
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 21, 2007, 02:52:01 am »

ikwus

• Gość
jakie świece masz założone???? Ilu elektrodowe? I poco wam takie obroty silnika ja mam poldka 1.6GLi i 4k obr. to on ma na 5 i przy 130kma nie na 2 czy 3 to już jest katowanie silnika a nie jazda :-). A strzela ci bo dostaje samozapłonu, nie spala mieszanki. Komputer nie wyświetla ci błędów???