Autor Wątek: Brzęcz?cy katalizator  (Przeczytany 4945 razy)

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 07, 2006, 21:25:31 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
Tez takow? opcję zrobiłem :)
Teraz bede wymieniał t? siatkę przed katem bo mi sięprzepaliła i załozona była rura ale znowu się przepaliło

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 08, 2006, 10:19:10 am »

Arnold

• Gość
Hmmm... to skoro ta opcja, której zamierzałem spróbować nic nie dała to może czas na strumienicę  8)

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 08, 2006, 12:37:09 pm »

Pereziarz

• Gość
zle dobrana i załozona strumienica może dac więcej strat niż korzy?ci.

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 10, 2006, 15:45:16 pm »

poldinho18

• Gość
u mnie już od dłuższego czasu było słychać jak grechocze katalizator. ale trzy tygodnie temu zaczęło coraz mocniej. mechanicy różnie mówili. byli przeciwni temu żeby w miejsce katalizatora wstawiać jak?? rurę bo twierdzili że będzie gło?no. nie posłuchałem ich i wyj?łem katalizator, wstawiłem rurę kwasow?. efekt: nie grechocze,  wcale nie jest gło?no(ciut głosniej niż normalnie ale przyjemne dla ucha) i do tego jeszcze ma większego buta.

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 10, 2006, 16:30:10 pm »

Cycu_E30

• Gość
Cytat: "poldinho18"
i do tego jeszcze ma większego buta.

ile koni Ci przybyło?  :lol:

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 10, 2006, 17:04:01 pm »

poldinho18

• Gość
dokładnie to nie wiem bo na hamowni nie byłem ale różnica jest odczuwalna.

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 10, 2006, 19:40:25 pm »

Cycu_E30

• Gość
nic Ci nie przybylo, auto jest jedynie odmulone, przyrpstu mocy brak..

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 10, 2006, 21:32:11 pm »

poldinho18

• Gość
po odjęciu katalizatora poldek ma tak? moc jak polonezy na wtrysku bez katalizatora, czyli większ?

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 10, 2006, 21:37:59 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
teoretycznie tak jest... a w praktyce? w praktyce efekt jest raczej niezauwazalny...

zanim 70 czy 80 koni mechanicznych dobienie z silnika Poloneza poprzez skryznie, wal i most na kola to polowa po drodze wyzdycha... wiec teoretycznie jesli nawet usuniecie katalizatora dodalo 5KM  :roll: to odczuwalny przyrost bedzie moze 2KM... trzeba byc naprawde wrazliwym czlowiekiem aby to poczuc przy takiej masie samochodu  :P
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 11, 2006, 18:38:13 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "Osfald"
teoretycznie tak jest... a w praktyce? w praktyce efekt jest raczej niezauwazalny...

zanim 70 czy 80 koni mechanicznych dobienie z silnika Poloneza poprzez skryznie, wal i most na kola to polowa po drodze wyzdycha... wiec teoretycznie jesli nawet usuniecie katalizatora dodalo 5KM  :roll: to odczuwalny przyrost bedzie moze 2KM... trzeba byc naprawde wrazliwym czlowiekiem aby to poczuc przy takiej masie samochodu  :P

Oj tam mi się kiedy tam rura urwała przed 1 tłumnikiem i wydawało mi się że lepiej się zbiera ale to nie wiem...pare razy przejechałem no i powiem że lepiej jak ruszłem kopał zwirek ale i po?nije po naprawie ale nie do konca dokładnej jest troszke gorzej ale nie za bardzo odczuwalne, ale co tu chciec przecież to poldo....

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 12, 2006, 01:04:40 am »

vox+241

• Gość
Cytat: "Pudzian_Puławy"

Oj tam mi się kiedy tam rura urwała przed 1 tłumnikiem i wydawało mi się że lepiej się zbiera ale to nie wiem...pare razy przejechałem no i powiem że lepiej jak ruszłem kopał zwirek ale i po?nije po naprawie ale nie do konca dokładnej jest troszke gorzej ale nie za bardzo odczuwalne, ale co tu chciec przecież to poldo....

:zombi:

Wydawało Ci się, nieszczelny wydech może jedynie pogorszyć osi?gi.

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 17, 2006, 18:34:29 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "vox#241"
Cytat: "Pudzian_Puławy"

:zombi:

Też tak mi się wydaje bo sonda moze powietrza dostawać i głupieć czy co? w tym stylu....No ale ładnie chodził :D wkurzałem s?siadów....

Wydawało Ci się, nieszczelny wydech może jedynie pogorszyć osi?gi.

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 17, 2006, 18:41:39 pm »

Cycu_E30

• Gość
Pudzian_Puławy, czy musisz nabijac posty?  :?: a co do wydechu to zgubnym jest odnosic wrazenie iz silnik po ujebaniu tłumika jest "żwawszy" ...  ;)

Brzęcz?cy katalizator
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 18, 2006, 08:42:20 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "CyCu#1904"
Pudzian_Puławy, czy musisz nabijac posty?  :?:

Nie nabijam postów tylko powiedział mi znajomy mechanior ze to tylko lepszy efekt słuchowy...