Autor Wątek: jak sie zabrac za remont blacharki?  (Przeczytany 13573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak sie zabrac za remont blacharki?
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 23, 2007, 14:57:06 pm »

elektrokiler

• Gość
No właśnie tak mi sie wydawało, że przez jedną tylko sie wierci  :)

Reperaturke poszycie drzwi zalecasz na zakładkę czy do czoła robić ?
Czym sie robi uszczelnienie zagięć  :?:

[ Dodano: 2007-09-23, 14:58 ]
Ok juz wiem czym sie uszczelnia. Dziękuje za odpowiedzi.

« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 23, 2007, 15:16:32 pm »

bruns

• Gość
Reperaturę drzwi polecam robić na zakładke pod listwami drzwi wtedy odpada Ci żmudne szpachlowanie lączenia . Na skrajach drzwi (tam gdzie nie zakrywa listwa) spawasz do czoła wtedy unikniesz schodka na zadładce . Masy uszczelniające zarówno pod pedzel iak i pod wyciskacz firmy APP polecam tak jak kol. mars .Tylko że na boki i spody drzwi od zewnątrz  . Od srodka natryśnij srodek do profili zamknmiętych może też być firmy APP

« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 23, 2007, 15:23:18 pm »

elektrokiler

• Gość
Drąże temat dalej  :lol:

Reperatura ma isc pod spód a stara blacha na wierzch  :?:  
Jakies 8 mm zakładki wystarczy  :?:

Taki boll może być ?

[ Dodano: 2007-09-23, 15:26 ]
Będe to robił pierwszy raz stąd te pytania  :)

« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 23, 2007, 16:19:13 pm »

bruns

• Gość
Zawsze nowa idzie na wierzch ponieważ nie posiada od spodu warstwy antykorozyjnej czyli farb i innych namazanych badziewi . Musi szysta blacha reparatury przylegać do oczyszczonej blachy pod spodem .  Osiem milimetr. zakładki to za mało sam otwór do spawania ma 5,5 daj zakładkę 1 - 1,5 cm

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 24, 2007, 18:45:27 pm »

bruns

• Gość
elektrokiler woda nie będzie zaciekać . Po spawaniu dajesz oporowo podkładu antykorozyjnego w miejsce łączenia blach tak aby zapłynoł pomiędzy dwie . Zabezpieczy on przed korozją pomiędzy blachami . Najlepczy jest do tego celu podkład reaktywny Novol który rewelacyjnie zabezpiecza przed korozją i można też go nanosić na rdzę z którą wchodzi w reakcję dzięki zawartemu w nim kwasowi ortofosforowemu . Nie wolno szpachlować na podkład reaktywny można natrysnąc podkład pod lakier np . novol 3+1  Miejsca niewidoczne uszczelniasz pastą APP (np.pod listwami ) a widoczne szpachlujesz na gładko . Od wewnątrz drzwi stosujesz podkład reaktywny i preparat do profili zamkniętych np. APP

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 24, 2007, 21:55:24 pm »

maras

• Gość
bruns, mówisz,że wash primera można kłaść bezpośrednio na rdzę?? Też o tym słyszałem,ale http://www.novol.pl/att/1/karty_techniczne/LT_2_08_PR.pdf , piszą,że ma być oczyszczone z rdzy i mieć czystą metaliczną barwę. Sam już nie wiem

« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 24, 2007, 22:43:02 pm »

bruns

• Gość
maras wszystko się zgadza chodzi o usunięcie lużnej warstwy rdzy i oczyszczenie blachy z wszystkich syfów z jej powierzchni . Chodziło mi o rdzę pozostałą we wrzerach blachy a nie o rdzę w postaci grubej skorupy nie dotkniętej szczotką lub papierem ściernym .

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 13, 2007, 23:04:18 pm »

maras

• Gość
W celu obrony masy APP SAEL10 parę fotek :wink:  dzisiaj otworzyłem nową puszkę:

i po nałożeniu na łączenie blach: