Witam ostatnio do mojego Poldka GSI 1998, zakupiłem komplet podnośnikow elektrycznych na tej aukcji :
KLIK Zamontowałem je w drzwiach, pociągnąłem kable, itp. Wszystko pięknie działa, lecz niestety pojawił się problem, otoż silnik w prawych drzwiach podnosi, szybę ze strasznym wysiłkiem, tzn. powoli i jeszcze na dodatek, że tak powiem pierdzi... co jest strasznie denerwujące... Po wyjęciu silnika z podnośnikiem z drzwi, sprawdzałem, czy silnik nie jest zepsuty, otoż podnosi się bez pierdzenia i wszystko jest ok... Jednakże przed założeniem el. podnośnikow, strasznie ciężko podnosiło się szybę za pomocą korbki, czy problem to ta prowadnica szyby tzn. ta z przodu drzwi koło zawiasow ?
Drugi problem :
Założyłem sobie też elektryczne lusterka do poldka, sterowanie działa tylko nie wiem gdzie podłączyć ten brązowy kabel od podgrzewania ;/. Przy okazji nie działa też podświetlenia joysticka... żarowka w nim jest, ale nie wiem czy dobrze podłączyłem do kostki ;/. Czarny czyli masa, podłączyłem do czarnego w kostce, czerwony czyli plus podłączyłem do zielonego w kostce, a żołty podłączyłem do brązowego...
Trzeci problem :
Otoż po wyjęciu zegarow i podłączeniu przewodow od el. szyb i el. lusterek do kostek i złożeniu wszystkiego do kupy (wszystko tak jak było na początku) przestał działać pierwszy tryb w wycieraczkach, tzn ten najwolniejszy... Następna rzecz to to, że wycieraczki po wyłączeniu nie wracają do normalnego położenia to znaczy, że po wyłączeniu wycieraczek np. wtedy gdy były na środku szyby, zostają one na środku szyby i nie wracają do dołu...
Czy mogę liczyć na pomoc ?