Autor Wątek: stacyjka od plusa w caro mr93  (Przeczytany 703 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stacyjka od plusa w caro mr93
« dnia: Maj 29, 2008, 10:04:55 am »

WKLIW

• Gość
czy stacyjka od plusa podejdzie do caro ?? chodzi mi raczej czy podejdzie mechanicznie bo elektrycznie to raczej chyba sobie poradzę.

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2008, 10:45:51 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Napewno bedziesz musial wymienic obudowe kolumny kierowniczej na ta z plusa. Jesli chodzi o to czy podejdzie do samej kolumny to nie wiem.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2008, 22:11:42 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
musisz pobawić sie z elektryką to pierwsze poniewaz jest inna kostka do stacyjki. Co do samej stacyjki ma w innym miejscu blokade kierownicy. Jak w starej stacyjce jest z boku wycięty prostokatny otwór w kolumnie kierownicy przez który wskakuje blokada stacyjki w wałek kolumny , to w plusie od dołu. Ja u siebie zmieniałem stacyjki i musiałem wyciąc taki sam prstokątny otwór na blokade od spodu. Troche zabawy było ale bez demontazu kolumny to zrobiłem. Tylko trzeba ustawić mniej wiecej kierownice tak zeby wyciecie w wałku kolumny było w dolnej czesci i wtedy delikatnie nawiercić kilka otworów na długoś tego bocznego wyciecia co było pod starą stacyjkę. Pózniej  wiekszym wiertłem rozwiercac i na koniec ja musiałem pobawić sie pilnikiem co było najtrudniejsze zeby wyrównac krawędzie. Udało mi sie to zrobic tak ze prawie wogóle nie zniszczyłem wyciecia w wałku kolumny.

A wiec da sie tylko jak pisałem wczesniej troche zabawy jest niestety i tak jak pisał wyzej kolega trzeba zmienic obudowe kolumny tą plastykową poniewaz stacyjka w innym miejscu wychodzi wtedy.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.