Czyli łapa pozostaje z OHV? Poza tym Koło zamachowe, całe sprzęgło, rozrusznik z Łady? Czy są jeszcze jakieś niespodzianki na które mogę napotkać?
Tak, łapa i łożysko z ohv zostaje. Koło zamachowe z "kwadrata" (dohc 1608), chociaż z tego co wiem Ładowe jest identyczne. Sprzęgło 200mm z OHV wchodzi bez żadnych przeróbek. Rozrusznik ja mam duży z Łady i trzeba go było nieco podszlifować od strony bloku bo się skubany lekko opierał. Przypuszczam że wersja z przekładnią planetarną wejdzie bez żadnej rzeźby. Łożysko wałka sprzęgłowego nie pasuje z OHV, średnica zew. jest mniejsza, bodaj 32mm, reszta wymiarów identyczna. Potem trzeba dorobić tulejkę do otworu centralnego w kole zamachowym bo na nim ustalana jest współosiowość z wałem korbowym. Wałek sprzęgłowy należy lekko skrócić bo się opiera o wał korbowy. Górną część dzwonu trzeba lekko podszlifować żeby zrobić miejsce dla płyty zamykającej płaszcz wodny w bloku.
Co do lewarka to więcej fotek nie mam, ale pomysł jest banalny. Jeżeli dobrze przeliczysz dźwignie to przy okazji skrócisz mu skok. Chodzi to bardzo precyzyjnie, nie ma żadnych luzów.
PS: Pamiętajcie, nie da się!