Autor Wątek: Czy to pompa paliwa??  (Przeczytany 6747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 13, 2010, 20:15:52 pm »

Offline michros

• Sympatyk
to dlaczego kłusownicy ryby prądem wyławiają ? dlaczego jak włożysz przedłużacz do wody to zaczyna się gotować ? miałbym jeszcze kilka takich pytań ale to nie jest teraz najważniejsze. Wracając do tematu.. nawet jeżeli benzyna nie przewodzi prądu to te zwykłe wtyki na zdjęciu mogą się obluzować i zaiskrzyć. Czy to nie wywoła przypadkiem zapłonu ?

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 13, 2010, 20:17:28 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Trzeba założyć po prostu tak, żeby nie zaiskrzyło. Idzie kupić wtyki, które mają zabezpieczenie "wskakujące" w otworek na wsuwce.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 13, 2010, 20:23:53 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Cytuj (zaznaczone)

to dlaczego kłusownicy ryby prądem wyławiają ? dlaczego jak włożysz przedłużacz do wody to zaczyna się gotować ?

Bo to co leci z kranu albo jest w jeziorze to nie jest woda :) tylko substancja składająca się z wody i milionów innych pierwiastków :) I to nie woda przewodzi prąd tylko "te śmieci" :)Np chlor.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 13, 2010, 20:24:16 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Te już mają tylko może nie widać na zdjęciu. Użyję jeszcze rurki termokurczliwej dla świętego spokoju

Stingerek czyli potencjalni oszuści na stacji mają na tyle przyzwoitości , ze dolewają w pełni czystego h2o  ?  :mrgreen:

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 13, 2010, 20:31:50 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ja zamiast rurki termokurczliwej u kumpla w Citroenie kiedyś zakładałem specjalne obudowy izolacyjne. Koszt ok. 30 gr w sklepie elektronicznym. Tylko trzeba pamiętać, że są 2 rozmiary przy pompie. Trzeba uważać, bo te obudowy mają 2 rodzaje. Jedne wsuwane i pasują tylko na końcówki z "noskiem", a inne są zamykane - takie muszą być tutaj. Nie wiem jak koszulka termokurczliwa się zachowuje przy kontakcie z paliwem.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 13, 2010, 20:34:53 pm »

Offline michros

• Sympatyk
O dzięki za radę ! Do sklepu pojadę z pompą więc się dobierze  :mrgreen:

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 13, 2010, 21:02:47 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
widzę chyba byłą swoją pompę:)
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

Czy to pompa paliwa??
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 13, 2010, 21:40:09 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Niestety nie. To już kolejna  :mrgreen:  Dopiero po jej kupnie zaczaiłem że można to podłączyć tak jak na zdjęciu. Wcześniej myślałem , że konieczne jest jakieś gniazdo które jest na mojej spalonej pompie a nie ma na tej od ciebie. Gdyby ktoś odpowiedział na moje pytanie z 2 maja ( w tym temacie ) to może bym nie kupował pompy ponownie no ale dałem tylko 40 zł. Wrzucę samą pompę do bagażnika i będzie zapas  :mrgreen:  Najważniejsze , że już wszystko wiem  8)