Z tego co tu wyczytałem to winy jest albo przerywnik kierunkowskazów lub po prostu zepsuty włącznik awaryjnych (u mnie działa). Nie próbowałem z przerywnikiem bo od 2 dni leje i nie mam garażu, a to że leży za zegarami komplikuje sprawę bo to mnie przerasta :oops:
Pozdrawiam.
W Plusie przerywacz kierunkowskazów jest w mikroprocku (APE-17 lub Hybryd H-cośtam-X).
Za zegarami jest tylko wiązka i kilka złączek.
Wymień przycisk od awaryjnych - bardzo często to on jest przyczyną.
Ja u siebie w srebrnym miałem, że po lekkim wciśnięciu uruchamiał się zapłon, a jak był kluczyk to i pompa paliwa. :mrgreen:
Kolego wyjmij radio, o ile takowe posiadasz. Następnie odepnij linkę od nagrzewnicy (zatrzask + zaczep na cięgnie). Zobaczysz przez wnękę od radia. Następnie wyciągnij panel od nagrzewnicy rozpinając kostki i wyciągając złącze przewodów podciśnienia (nie bój się syczenia

). I nie próbuj wyciągać przewodów pojedynczo, bo potem nie złożysz tak jak było i przełączanie ogrzewania będzie źle chodzić.
Kiedy już wyjmiesz panel to masz dobry dostęp do włącznika awaryjnych. Palcem od tyłu naciskaj jak najmocniej aż wyjdzie. Ewentualnie wyjmij przycisk od przeciwmgielnych aby drugim palcem naciskać.

Powodzenia. :D Śrubokrętem podważać też można, ale łatwo zniszczyć ramkę konsoli...