Autor Wątek: rozładowuje, migają inne kontrolki POMOCY!!!  (Przeczytany 1493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rozładowuje, migają inne kontrolki POMOCY!!!
« dnia: Lipiec 15, 2010, 21:39:23 pm »

Łukasz1991

• Gość
Witam

przejdę od razu do rzeczy

Polonez Atu 1.6 GLi 1997r.

Gdy naładuje akumulator i umieszczę go rano w aucie odpali bez problemu, ale wieczorem jest już rozładowany.

Inne bóle to gdy włączę światła mijania to zaświeca mi się kontrola zużycia hamulcy i tak samo jest przy kierunkach,(kontrolka hamulca miga razem z kontrolką migacza)

natomiast gdy włączę przednie halogeny to zaświeci mi tylko lewy i włączy się od razu ogrzewanie szyby tylnej   :|    

gdy też nacisnę klakson to również zaświeca sie kontrolka hamulcy.

Zmieniałem akumulator, i podmieniałem urządzenie mikroprocesorowe i nic to nie zmieniło :(

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2010, 22:25:13 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
A ładowanie wogóle jest?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2010, 22:40:35 pm »

Łukasz1991

• Gość
Cytat: "matucha#1931"
A ładowanie wogóle jest?

oczywiście że jest :)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2010, 10:26:56 am »

Offline oprawca_1978

• Sympatyk
Jeśli nie masz jakiegoś "złodzieja" elektrycznego, który ciągnie prąd po wyłączeniu silnika, jeśli sam akumulator jest dobry, to taki objaw może świadczyć albo o przebiciu gdzieś w instalacji, albo o uszkodzonej diodzie (diodach) prostowniczych w alternatorze (przebicie).

Sprawdź napięcie ładowania zaraz po rozruchu silnika. Bez świateł powinno być jakieś 14.5V, a z włączonymi światłami krótkimi, jakieś 14.0 V.
Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubańczykom!

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2010, 14:03:55 pm »

Łukasz1991

• Gość
Cytat: "oprawca_1978"
Jeśli nie masz jakiegoś "złodzieja" elektrycznego, który ciągnie prąd po wyłączeniu silnika, jeśli sam akumulator jest dobry, to taki objaw może świadczyć albo o przebiciu gdzieś w instalacji, albo o uszkodzonej diodzie (diodach) prostowniczych w alternatorze (przebicie).

Sprawdź napięcie ładowania zaraz po rozruchu silnika. Bez świateł powinno być jakieś 14.5V, a z włączonymi światłami krótkimi, jakieś 14.0 V.

sprawdziłem kabel który idzie od instalacji od miejsca gdzie jest przykręcony do karoserii a potem idzie do masy akumulatora.

Kabel od strony instalacji silnika miał zdartą izolacje i stykał sie z masą, po zaizolowaniu wszystkie problemy mineły, elektryka działa bez zarzutów ;)

Podziękowania dla " oprawca 1978 " .

Temat można oficjalnie zamknąć.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2010, 17:29:32 pm »

Offline oprawca_1978

• Sympatyk
No to masz wielkie szczęście, bo mogło się skończyć na egzotermicznej reakcji dynamicznego ulteniania całego pojazdu, zwanej inaczej pożarem.
Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubańczykom!