Autor Wątek: Urzędzie mikroprocesorowe Hybryd z abimexa 95r  (Przeczytany 772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Urzędzie mikroprocesorowe Hybryd z abimexa 95r
« dnia: Grudzień 26, 2024, 07:47:26 am »

Offline Żbiku

• Sympatyk
    • Fso Polonez 1.6GLI 95r
Witam chciałbym wyprowadzić z tego urządzenia same kierunkowskazy światła awaryjne i kontrolki zastanawia mnie jak podpiąć może ktoś doradzić albo schemat podrzuci . Urządzenie ma być zamontowane w ciągniku rolniczym. Pozdrawiam i wesołych świąt

Odp: Urzędzie mikroprocesorowe Hybryd z abimexa 95r
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2024, 11:24:40 am »

Offline diodalodz

• Sympatyk
To bardzo zły pomysł.
Lepiej to zrobić na popularnych i pewnych rozwiązaniach.
Kup na szrocie prezłącznik awaryjnych od VW np golf 4 z kostką. Tam wewnątrz jest ukryty przerywacz i to najprostsze rozwiazanie
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/F5py1RXWiB1apHcd5eApB_4QxJrOavyx2fkfhd0mFlwe1dkzhw7Sv6xNAiThFBfc6GWALkxjOgnMCZSzuMy58TcIVJTQuHiCrrG7bSR_
A jak nie, to na klawiszu z poloneza i zwykłym przerywaczu .

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2024, 16:00:28 pm »

Online Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
A jak nie, to na klawiszu z poloneza i zwykłym przerywaczu .
No dokładnie. Po co sobie niepotrzebnie komplikować? Ja u siebie swego czasu dodałem awaryjne, których nie było i zrobiłem to na osobnym przełączniku i osobnym przerywaczu.Dosłownie cztery kabelki na krzyż. Przerywacz polecam dać ten "elektroniczny" taki w przezroczystej obudowie. Działa bardzo dobrze. Mało tego, wykrywa dodatkowe odbiorniki, np po podłączeniu przyczepy i dostosowuje do tego częstotliwość mignięć, czyli jak w polonezie, po włączeniu przełącznika haka. Byłem sceptycznie nastawiony do niego, ale okazał się być doskonałym wyborem. Jest dużo tańszy od tego typowego, w aluminiowej obudowie. Aluminiowy kosztuje prawie 5 dych, a za tego dałem chyba 15, czy 20 pln.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2024, 16:13:40 pm »

Offline diodalodz

• Sympatyk
Klawisz z VW też ma opcję kontrolki przyczepy.