Autor Wątek: Pasta pod błotnik.  (Przeczytany 1959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pasta pod błotnik.
« dnia: Listopad 13, 2013, 23:57:18 pm »

Offline Damian__

• Nowicjusz
    • Polonez Atu Plus
Witam.
Niedługo będę montował  nowy błotnik w Atu+ i niestety musiałem zerwać poprzednią fabryczną pastę, która była na fartuchu. Czym ją zastąpić? Chciałbym zrobić to dobrze i nie odwalić fuszerki z sylikonem.

Czytałem na forum o paście głuszącej, na allegro znalazłem jedynie Blachogum. Co polecacie użyć w moim przypadku? Mile widziane linki allegro. :)

Odp: Pasta pod błotnik.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2013, 00:02:08 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 14, 2013, 16:00:53 pm »

Offline luka92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.6GLI 97'
http://allegro.pl/autokit-auto-kit-masa-uszczelniajaca-250g-i3685363169.html
To najtańsze możliwe rozwiązanie :), sam używałem tego gdy wymieniałem błotniki :) szczerze powiedziawszy :) bardzo dobrze się sprawdzało i jest naprawdę tanie, jak dla mnie nie było różnicy między tym co było a tym co kupiłem :)
W uszach szum, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy ;)
Sam go mam sam go pcham ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2013, 20:29:32 pm »

Offline aiwan

• Sympatyk
    • POLONEZ GLI 1,6 NA BOSCHU
Popieram i zgadzam sie z opinią mojego poprzednika . U nas w warsztacie przy wstawianiu błotnika stosujemy blachogum w postaci pasty wyciskanej z tuby . Zawsze zwracam uwage na to by przjechać konieczne krawędzie i miejsca styku . Sprawdza sie ten srodek ..Ale i zdarza sie ze stosujemy masy w trzech kolorach i też tanie . Bo mamy szary , biały , czarny i nie raz trzeba tak zrobić jak ma w orginale całe auto .. Wiesz sprzedaż , wymagania klijentów ale te pasty sa tanie
NADMIENIAM ŻE NIE PENIAM A MÓJ ZDZICH WOZI MNIE-I WOZIŁ BĘDZIE I JA ŚMIEJE SIĘ