Autor Wątek: Złącze główne Bosch Mono Motronic 1.7  (Przeczytany 2563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złącze główne Bosch Mono Motronic 1.7
« dnia: Czerwiec 29, 2014, 13:43:52 pm »

Offline ondre82

• Nowicjusz
Witam, w garażu mam silnik 1.6 z wtryskiem boscha, ostatnio kupiłem elektronikę do gazu Bingo M i zamierzam w niedługim czasie zrobić przekładkę z gaźnika na tego wtryskowca. Czy ktoś z życzliwych forumowiczów mógłby podejrzeć jak spiąć te kable przy złączu głównym (najlepiej z kolorami), ważne dla mnie jest też podłączenie przekaźników głównego i pompy paliwa. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc będę wdzieczny. Posiadam książkę Trzeciaka i jest tam schemat wtrysku boscha ale nie jest to schemat wzięty z poloneza, np. jeden z  3 kabli od złącza diagostycznego idzie do pinu 7 kompa, a w rzeczywistości pin 7 we wtyce komputera jest wolny więc po co taki schemat zamieszczać jak ma błędy. Na końcu jest schemat z Plusa ale jest tak ciężki do czytania że aż odrzuca i też pewne rzeczy są niejasne dla mnie. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję.

Odp: Złącze główne Bosch Mono Motronic 1.7
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2014, 22:57:37 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ale gdzie i z czym chesz sie podlaczyc ?
wez wiazke boscha i polacz z wiazka budy przez zlacze 13pin ,
w Morawskim jest blad na schemacie, ale chyba dotyczy tylko wtyczki diagnostycznej 3pin ,bo wtyczka 13pin jest rozrysowana dobrze
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2014, 10:23:37 am »

Offline ondre82

• Nowicjusz
Teraz mam gaźnikowca i chcę przerobić na wtryskowca Boscha, tyle że mam wiązkę od wtrysku obciętą tam gdzie powinno być złącze główne. Najbardziej zależy mi na podłączeniu przekaźników pompy i głównego, tu przydałaby mi się pomoc, dlaczego np. do pompy idą 2 przewody?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2014, 12:45:32 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
teraz nic nie poradze,bo nie mam materialow ,pojutrze bede mial dostep,
ale jezeli masz schemat boscha z Morawskiego ,to masz rozpisane zlacze glowne ,czyli 13pin - z tego schematu odczytasz wszystko co potrzebne (nie pamietam,czy sa kolory przewodow )

do pompy fizycznie ida dwa przewody,wiec to nic dziwnego ,ze moga wychodzi ze zlacza (nie wiem ,czy sa oba w zlaczu 13pin ,ale moga byc ,bo pompa jest sterowana przez ECU - chociaz mozna ja zrobic na krotko z plusem po stacyjce i bedzie jezdzilo )
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2014, 12:48:37 pm wysłana przez KGB »
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2014, 09:25:00 am »

Offline ondre82

• Nowicjusz
To kiedy będziesz mógł zerknij chodzi tylko o podłączenie tych dwóch przekaźników.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2014, 10:32:55 am »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
http://forum.fsoptk.pl/index.php?topic=31908.msg550381#msg550381
masz opis złacza z obu stron, miernik, długopis i kartka plus troche czasu
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2014, 10:36:14 am wysłana przez Elwood#1887 »
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG