0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
podczas jazdy na trasie bo u mnie jak go nie cisne to tak z 88 stopni
Niezależnie od obciążenia , predkości obrotowej oraz temperatury otoczenia, temperatura czynnika roboczego powinna wynosić 80-95 st. celcjusza. Taka temperatura cieczy chłodżacej zapewnia minimalene zuzycie tulei cylindrowej oraz najkorzystniejsze warunki pracy łozysk głownych i korbowodowych.......
może to przez to ze założyłem siatke na gril pomiędzy ramke a wloty które zrobiło fso , nie wywaliłem tych listków tylko nałozyłem na nie sitke. [ Dodano: 2007-05-20, 12:36 ]chyba wiem co nawaliło czyjnik temperatury bo poldek włancza wiatrak wg wskazań przy 95 stopniach wiatrak chodzi potem sie wyłancza a potem znów po jakimś czasie sie załancza(normalna praca, wiadomo) z tym ze na wskazaniu nie ma zadnej różnicy tzn wcale nie pokazuje że wiatrak to schlodził wskazówa stoi jak przyklejona na 95 stopniach a chyba powinna spaść pod 90 stopni tak więć skoro cykl jest normalny wiatrak sie załancza i wyłanancza a wskazówa stoi nadal w miejscu to wychodzi że padł czujnik czy mam racje?
a w plusach czujnik jest i przy wyjsciu i przy wejsciu
Cytat: "G.T."a w plusach czujnik jest i przy wyjsciu i przy wejsciuJeśli się nie mylę to w plusie na wejściu chłodnicy są dwa czujniki - dla kompa oraz dla wskaxnika temperatury. Na wyjściu jest termostat od wentylatora ale w 100% pewny nie jestem