Autor Wątek: chodzi tylko na ssaniu. co jest???  (Przeczytany 3412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chodzi tylko na ssaniu. co jest???
« dnia: Marzec 19, 2006, 23:44:48 pm »

bitbox

• Gość
Witam. Kupiłem 1,6GLE. Poje?dziłem troche i usterka: jeżeli nie wł?cze ssania to albo pold strasznie sie muli albo tarpie nim przy ruszaniu. Zawory po regulacji, filtr powietrza wymieniony ga?nik wyczyszczony. Co może być przyczyn? ???????

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2006, 00:18:08 am »

SerU#408

• Gość
Poziom paliwa w komorze pływakowej do ustawienia.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2006, 10:57:14 am »

bzik

• Gość
Cytat: "SerU#408"
Poziom paliwa w komorze pływakowej do ustawienia.

Dokaldnie jak mialem GLE to mi mechanik tak ustawil ze jak deplem na pedal na benzynie to mi pozniej gasl i tylko ssanie pomagalo (wymiana plywaka - przetarl sie) wiec juz sam se ksiazkowo ustawilem moment zamkniecia zaworka i bylo git :)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2006, 14:22:32 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ewentualnie zatkaly sie niektore dysze w gazniku i gaznik do gotowania sie kwalifikuje
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

Re: chodzi tylko na ssaniu. co jest???
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2006, 15:00:31 pm »

bzik

• Gość
Cytat: "KGB"
ewentualnie zatkaly sie niektore dysze w gazniku i gaznik do gotowania sie kwalifikuje

o tym nie pomyslalem ale to nie to samo co czyszzczenie gaznika gosciu juz pisal ze gaznik mial czyszczony

Re: chodzi tylko na ssaniu. co jest???
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2006, 15:57:53 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "bzik"

o tym nie pomyslalem ale to nie to samo co czyszzczenie gaznika gosciu juz pisal ze gaznik mial czyszczony

ale zeby gaznik wyczyscic to trzeba go na czesci rozebrac i wygotowac ,a pozniej ustawic na nowo
a wiec jakby byl dobrze czyszczony to i bylby dobrze ustawiony :mrgreen:
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2006, 16:23:07 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Sprawdz(jesli masz) elektrodysze biegu jałowego - wykrec i za pomoca kawałka przewodu podłacz pod aku jezeli cyknie i schowa sie iglica jest ok .Jezeli nie utnij c?zkami kikut który blokuje dysze i skrec. Powinno byc juz git  :roll:
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2006, 17:27:11 pm »

Piotrek_

• Gość

bez przesadyzmu ;) wystarczy okrecic i przedmuchac dysze

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2006, 17:30:19 pm »

Offline MaciejFSO

• Sympatyk
    • FSO Polonez 1.5LE '87 (2.0 DOHC)
U mnie podobne objawy spowodowane byly luzami przepustnic, przez ktore ssal lewe powietrze. Chodzil tylko na ssaniu.
Kazde auto jest najlepsze na swiecie pod warunkiem ze jest to auto z FSO!!!!!!!!! ;-)
2.0 DOHC, Łada brake system! :)
LPR - liga punk rocka

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 21, 2006, 01:03:00 am »

PeNY#1816

• Gość
Ile razy tak mi sie zdarzalo, problemem byl przetarty plywak, ktory sie topil i przy dodawaniu gazu, silnik zalewal sie... Wymiana plywaka to zajecie moze nie aaz tak trudne, do regulacji uzywam zawsze... ołówka (wtajemniczeni wiedza o co chodzi) tylko ze trzeba to wszystko rozbebeszac, obudowe filtra sciagac... nie lubie tego robic... :?