Autor Wątek: Pompa paliwa w Abimexie i znikły dwie kontrolki.  (Przeczytany 1869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pompa paliwa w Abimexie i znikły dwie kontrolki.
« dnia: Marzec 29, 2006, 23:29:26 pm »

Waluś

• Gość
Witam.
dotyczy Poloneza Caro 1.6 GLI Abimex + LPG z 1995 r.

Po pierwsze. Pompa paliwa.
Auto z wtryskiem mam dopiero 4 tygodnie. Wcze?niej jak przekręcałem kluczyk na zapłon to zał?czała sie pompa paliwa i po paru chwilach wył?czała się dopuki nie odpaliłem silnika. Ale ostatnio się nie wył?cza i chodzi cały czas, pomimo że nie zapaliłem silnika. Czemu się nie wył?cza??

Po drugie. Znikły dwie kontrolki.
Wcze?niej jak zał?czałem zapłon to zapalały mi się następuj?ce kontrolki: od ci?nienia oleju, od ładowania, od za niskiego poziomu płynu hamulcowego, od ?wiateł stopu, check engine, napis STOP i mrygała sobie od ?wiateł stopu.
Teraz jak zał?czam zapłon to nie zapalaj? mi się od ci?nienia oleju i od hamulcy. Patrz?c na schemat obydwie s? podł?czone poza czujnikami również do tego urz?dzenia mikroprocesorowoego. Żarówki s? dobre. Czy to ma jaki? zwi?zek z uszkodzeniem mikroprocesora?? Pozostałe elementy sterowane przez niego działaj? (kierunki, wycieraczki, ogrzewanie tylnej szyby i pozostałe).

Z góry dzięki za sugestie i porady.

[ Dodano: 2006-04-01, 20:10 ]
Problem pompy rozwi?zany. Ale dalej nie wiem co jest z tymi kontrolkami.

Czy kto? mi pomoże??????

Re: Pompa paliwa w Abimexie i znikły dwie kontrolki.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2006, 00:31:17 am »

ajk#1212

• Gość
Cytat: "Walu?#1837"

[...]

Po pierwsze. Pompa paliwa.
Auto z wtryskiem mam dopiero 4 tygodnie. Wcze?niej jak przekręcałem kluczyk na zapłon to zał?czała sie pompa paliwa i po paru chwilach wył?czała się dopuki nie odpaliłem silnika. Ale ostatnio się nie wył?cza i chodzi cały czas, pomimo że nie zapaliłem silnika. Czemu się nie wył?cza??

[...]
Problem pompy rozwi?zany. Ale dalej nie wiem co jest z tymi kontrolkami.

Możesz rozwin?ć jak sobie z tym poradziłe?? Mam problem, podobno-odwortny, tzn. pompa niekiedy zał?cza mi się aż na ok. pół minuty, ale w 99% nie zał?cza się wcale - w ogóle nawet nie pstrykaj? przeka?niki.

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:05:00 pm »

Waluś

• Gość
Coulomb, u mnie w poldku jest miejscami taka rze?ba zrobiona z elektryk? że do tej pory jeszcze się z tym nie uporałęm. A problem został rozwi?zany przez to że przypadkiem odłaczyłem kabelek od masy, bo my?lałem że jest on tam nie potrzebny i jest on pozostało?ci? jakie? inwencji twórczej poprzedniego wła?ciciela. Po podł?czeniu go z powrotem do masy pompa się już nie wył?cza.

Co do twojego przpadku to bym sprawdził styki na przeka?nikach od pompy jak i również w kostkach w które te przeka?niki się wpina, czy czasem nie s? już za?niedziałe. Ewentualnie któy? kabel gdzie? nie styka.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2006, 00:19:32 am »

ajk#1212

• Gość
Cytat: "Walu?#1837"
Coulomb, u mnie w poldku jest miejscami taka rze?ba zrobiona z elektryk? że do tej pory jeszcze się z tym nie uporałęm. A problem został rozwi?zany przez to że przypadkiem odłaczyłem kabelek od masy, bo my?lałem że jest on tam nie potrzebny i jest on pozostało?ci? jakie? inwencji twórczej poprzedniego wła?ciciela. Po podł?czeniu go z powrotem do masy pompa się już nie wył?cza.

Gdzie był ten kabelek? Prawdopodobnie moje problemy wi?ż? się również z niestabiln? mas?. Oczytałem się gdzie?, że komputer jest umasiony gdzie? po prawej stronie w łatwo dostępnym miejscu - jednakże nigdzie czego?takiego nie widzę.

Cytuj (zaznaczone)
Co do twojego przpadku to bym sprawdził styki na przeka?nikach od pompy jak i również w kostkach w które te przeka?niki się wpina, czy czasem nie s? już za?niedziałe. Ewentualnie któy? kabel gdzie? nie styka.

Przeka?niki wymienione na nowe, styki posprawdzane. Cało?ć przygody opisana pod adresem: http://tiny.pl/g7qs. Występuję jako Stefcio Z. Za wszelkie uwagi i rady Forumowiczów będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam!