Autor Wątek: Problem z wyciagnieciem szyby z tylnych drzwi  (Przeczytany 3405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wyciagnieciem szyby z tylnych drzwi
« dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:42:16 pm »

Poldekfan

• Gość
Mam takie pytanko niektorym moze wydac sie idiotyczne jednak dla mnie jest niezbedne :cry: chce okleic sobie szyby folia a jako ze dzisiaj pogoda dopisuje to wzialem sie do roboty zachodze do garazu rozkrecam te drzwi wyjałem ten taki mały trójkacik i ta listewke co go oddziela od szyby opuszczanej i tejze szyby nie moge juz za cholere wyjac :cry: moglby mi ktos podpowiedziec co trzeba odkrecic lub jak to wyjac :?:  :cry:

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:44:53 pm »

Drobek

• Gość
nie pamietam juz jak to robiłem ale musisz któras z listw zdemontowac, albo ta wewnetrzna czyli rozwiercic nity albo zewnetrzna wyciagnac, jakos tak naprawde zadna filozofia

[ Dodano: 2006-04-01, 17:48 ]
chodzi oczywiscie o listwe podszybia czy jakos tak  ;)  i najprawdopodobniej musisz je obie zdemontowac  ;)  a wiec wiertarka do łapki i do roboty

re:
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:48:25 pm »

Qud-aty

• Gość
musisz wyjac uszczelki te czarne które sa na dzwiach i koniecznie wyjmij cały? prowadnicedziel?ca obie szyby. Nastepnie obróc szybe o 90 stopni i wysuń do góry albo i bez obracania powinno sie udac. przed oklejaniem koniecznie umyj dokładnie nawet denaturatem i przetrzyj z osadu po denaturacie jakims papierem miekim. Miłego oklejania :)

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:08:28 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
tak jak pisza koledzy,koniecznie wszystkie uszczelki raus,wewnetrzna listwe tez usun.Pamietaj ze zdecydowanie łatwiej jest ja wyjac nizeli załozyc....
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:14:29 pm »

Poldekfan

• Gość
Koledzy wielkie dzieki za rady ;) widze ze niebedzie prosto ale tak mnie na te ciemne szybki wzielo ze chocby skaly srały to ja i tak te szybki zrobie :twisted:

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:16:23 pm »

Rysiu#1883

• Gość
ja sam rozbierałem (też nie wiedziałem co i jak)(,przyciemniałem i składałem 0 problemów z czymkolwiek  :D życzę sukcesów  :D

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:16:49 pm »

Poldekfan

• Gość
tyle juz jest :roll:

Do konca jeszcze daleko ale dam rady :twisted:  :roll:

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2006, 22:27:25 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Ja po prostu nie miałem siły,zmarnowałem 2 rolki folii i sie poddałem...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2006, 11:13:50 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
A co z tyln? szybk??? Mi znjaomy mówił że w warsztacie lakierniczym to na jakie? 10 b?dz 30 gwo?dzi wyciagali...A wy jak?? Gdzie? kto? cał? klape wyci?gał słyszałem...

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 02, 2006, 11:16:18 am »

Kołcz_1906

• Gość
ja z wszytskimi szybami razde sobie za pomoca 4 srubowkretow i nie maialem jeszcze problemu

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 02, 2006, 12:10:24 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
ja z pomoca srubokreta straciłem przednai :) ale tylnia poszła bez wiekszych problemów...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 03, 2006, 22:22:41 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "mastah22#1900"
ja z pomoca srubokreta straciłem przednai :) ale tylnia poszła bez wiekszych problemów...

A wy jak przyciemniali?cie to dużo wody prykowali?cie a jak docinali?cie najpier w po?niej jak dosuwali?cie czy tak jako? na chybił trafił folie przykładali?cie i przesuwali?cie po szybce??