Autor Wątek: odpryskuj?ca farba  (Przeczytany 2873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

odpryskuj?ca farba
« dnia: Kwiecień 06, 2006, 00:38:55 am »

balik10

• Gość
szuaklem na suzkajce ale nawte nie wiem jak to wpisac dokladnie. chodzi mi o ta farbe ktora jest horrorem w polonezach na obramowaniach szyb w drzwiach. wiecie o co chodzi? to takie czarne co farba z tego odpryskuje, gorna czesc dzrzwi. napewno wiecie o co chodzi bo to jest we wszystkich prawie poldkach.
mam takie pytanie jak sobie z tym radzicie? ja w ubiegle lato zdarlem cala farbe i pomalowalem to od nowa niestety po zimie juz widze ze na jednych drzwiach znowu sie zaczyna. malowalem to nie sciagajac tego bo balem sie ze tego w ogole nie zaloze potem.
a wy jak sobie z tym radzicie?
chodzi mi o to co na tym zdjeciu jest, znalzlem na jakiejs aukcji przkladowego poldka

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2006, 01:03:28 am »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Oj nie we wszystkich.. Jak dbamy tak mamy. Najprosciej jest podmalowac ubytki na bierzaco. Mozna tez zastowowac jakas okleine. Troche pomyslowosci ;)

U mnie sie to poprostu sciera podczas mycia lub jak ktos zamyka drzwi trzymajac za ramke.
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2006, 09:32:17 am »

SerU#408

• Gość
Ja u siebie wywaliłem te listwy do kubła i same ramki drzwi pomalowałem na czarny mat ( z teszt? cały samochód był w tym kolorze  :mrgreen:  ). Wcze?niej jak jeszcze był niebieski metalik, to słupek ?rodkowy i tylny okleiłem foli? czarny mat i po problemie :)

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:28:39 pm »

Krupek

• Gość
A nie probowal ktos zostawic takiego pieknego chromu poprostu? U mnie tez odpada calymi platami ta farba a ze zamierzam zabrac sie za autko i mam alufelgi to pomyslalem zeby zerwac do konca ta farbe i zostawic ladne lsniaze listwy ;) To tylko nie wiem czy nie bedziue sie z nimi cos dzialo? :/

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:32:39 pm »

bzik

• Gość
u mnie rocznik 94 nic sie nie dzialo do czasu jak wybili mi  mala szybke w tylnich drzwiach a ja zakleilem to tasma i niestety wiekszosc tasmy ucieklo razem z tasma  :cry:  ale nic jakos to zniase i narazie zostawie czas zajac sie ruda na drzwiach

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:37:01 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
ten problem juz byl opisywany, i to dodatkowo chyba 2 razy  ;)  ;)  :mrgreen:

Krupek, ja z tych ramek mam zdarta farbe, wiec mam chrom (tak w ogole to to raczej nie jest chrom ;) ). Gdyby nie bylo czarnej uszczelki malej szybki z tylu to by to nawet fajnie wygladalo, ale ze jest ta tylna szybka i gruba uszczelka czarna, to tak srednio to wyglada. Mam juz tak z dwa lata i sie nic nie dzieje ;)
to ja, byly Marcin#839

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:39:51 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
mozecie krotko opisac jak sie zdejmuje te listwy (chodzi mi o plusa jesli jest jakas roznica), z ktorych oblazi czarna farba? oddalbym je do malowania proszkowego...
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:54:09 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Ja sobie chce to ?łdnie zedrzec i wypolerowac zeby się ?wieciły i było jak w assatach b6 i audiicach no i niech się ł?dnie cieplo zrobi to szyki na czarno i bedzie ładnie :)     :roll:  :D  :D

odpryskuj?ca farba
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2006, 21:56:22 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
ja pomalowalem to farb? do ... tablic ( szkolnych :mrgreen: ) z 5 lat temu... nic nie odchodzi brak odprysków itp :roll:
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )