Autor Wątek: skacz?cy obrotek  (Przeczytany 1599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

skacz?cy obrotek
« dnia: Maj 01, 2006, 09:46:43 am »

WKLIW

• Gość
wczoraj zauważyłem że w moim poldzie (gle) znowu zacz?ł skakać obrotek tzn wskazówka idze do pewnego momentu płunnie potem jakby sie zatrzymuje i przeskakuje od razy jakie? 500rpm wyżej. Już raz to miałem to sie okazało że to cewka w rozdzielaczu zapłonu padała, Czy teraz znowu bedzie to samo ?? czy może tego być inna przyczyna? może zielony kabelek?

skacz?cy obrotek
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2006, 10:05:29 am »

Tom8

• Gość
U mnie wskazówka obrotka wariowała bo padł mi regulator napięcia w alternatorze

skacz?cy obrotek
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2006, 10:31:37 am »

Piterson

• Gość
Miałem podobny przypadek. najpierw wskazówka skakała co 500 obr. potem coraz więcej. Doszło do tego ze wskazówka całkiem spadała do zera na pare sekund, winny okazał sie....zielony kabelek :)

skacz?cy obrotek
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2006, 15:13:58 pm »

WKLIW

• Gość
ja już tak miałem tylko że na samym końcu to już gubił iskre i musiałem cały aparat wymieniać i to w trasie :/  i boje sie że znowu mi to sie rozwali kupie jutro zielony kabelek i zobaczymy. a ile kosztuje sama cewka do aparatu (ta w rozdzielaczu)do GLE ??

skacz?cy obrotek
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2006, 19:43:15 pm »

Piterson

• Gość
cewka jest do?ć droga, kosztuje 48 zł. Radziłbym już kupic cały używany aparat ze sprawn? cewk?

skacz?cy obrotek
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2006, 22:43:29 pm »

gbart

• Gość
Je?li przyjżysz się modułowi zapłonowemu to na nim zobaczysz napis w stylu "...ze stabilizacj? wskazań obrotomierza...". Nie wiem czy ten "mechanizm" stabilizacji może sie zepsuć czy nie, ale u mnie obrotomierz zachowuje sie podobnie do Twojego od jakis 3-4 lat, a po drodze w ramach standardowego serwisowania wymieniane byly kopulka, kable WN itp i jak do dzis zadnych problemow z racji tego zachowania obrotomierza nie miałem, eof