Autor Wątek: czy warto kupic uniwersalne podnosniki szyb  (Przeczytany 2229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czy warto kupic uniwersalne podnosniki szyb
« dnia: Maj 02, 2006, 16:56:47 pm »

baku

• Gość
witam ma ktos moze zamontowane uniwersalne zestawy do podnoszenia szyb takie jak sa na alegro ?? nie wiem czy warto to kupic no i jak zamontowac bo tam pisze ze sie montuje na ta zembatke  ..ale jak ta zembatka wystaje przeciez po zdieciu korbki?? czy to mo ze jakos sie cofa do srodka czy jak ??

uniwersalne silowniki do szyb?? co o tym sadzicie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2006, 18:52:12 pm »

baku

• Gość
witam nie wiem czy kupic takie silowniki jak sa w tej chwili na alegro http://www.allegro.pl/item99516559_elektryczne_szyby_najtaniej.html   bo nie wiem nie jestem pewien jak to zamontowac bo pisza ze to na ta zebatke po jkorbce sie montuje... a w poldocie jak sie sciagnie korbke to wystaje ta zebatka ze 2 cm za obici i nie wiem jak to .... moz ektos juz takie cos ma zamontowane ???

scaliłem oba Twoje tematy mogłes o to zapytac w jednym na jednym podforum - t#1840 ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2006, 10:19:20 am »

radioactiv

• Gość
Ja mam siłowniki te, z któtymi wyjechał z salonu i nie mam z nimi problemu. Po 10 latach użytkowania musiałem lekko wyrególować i jest OK. Co do tych siłowników z allegro to je?li podnosz?c szyby korbkami kręci sie cieżko to może być problem. Ja zastanawiam sie czy nie załozyć sobie czegos takiego z tyłu.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2006, 10:36:08 am »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
te uniwersalne to wg mnie lepiej chyba zalozyc na tyl. tam szyby chodza leciutko. tylko tez mnie ciekawy czy bedzie cos wystawalo jak sie zalozy je na zebatke.
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2006, 11:44:26 am »

kan

• Gość
Z salonu wychodziły z uniwersalnymi ponieważ salon zarabiał na tym że kasował jak za fabryczne a montował uniwersalne. To samo się dotyczy zamków centralnych i nie tylko Poldka ale też innych samochodów. Ja tez mam SPALa z salonu i wła?nie padła mi przekładnia(przeskakuje) po 7 latach. Jak by kto? dysponował sam? przekładni? to reflektuję.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2006, 11:47:39 am »

Chudson

• Gość
Mi szyby z tyłu chodz? ciężej niż z przodu :( a universalnych na przód bym nie kupił bo w podobnej cenie ,tylko troszke wiecej  szukania, można dorwać orginalne
http://www.allegro.pl/item101633411_szyby_elektryczne_polonez.html

w tym powyzszym przypadku trzeba sie pobawic z wi?zk? elektryczn? ale warto

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 06, 2006, 14:28:19 pm »

Offline Dimmu_

• Sympatyk
    • PN 1983
    • CzyszczenieAuta - Kompleksowa Kosmetyka Samochodowa
Pewnie, ze warto, dlatego je sprzedałem:)