Autor Wątek: samo sie wlacza  (Przeczytany 3283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

samo sie wlacza
« dnia: Maj 29, 2006, 21:29:13 pm »

gizmo

• Gość
witam mam proble po odpaleniu silnika po uplywie jakies 30 sekund wlacza sie ogrzewanie tylniej szyby !!
co zrobic zeby tak nie bylo
a jak sie nie wlaczy to kierunki nie dzialej i musze jeszcze raz odpalac :?:

samo sie wlacza
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2006, 21:32:02 pm »

Miłosz

• Gość
hmm że samo sie odpala odpalenie tylnej szyby to tak jest w każdym polonezie że po upływie 30 sekund samo sie załancza ale gdy to nie jest potrzebne to można wył?czyć

a że migaczy nie masz to sprawd? jakie masz ładowanie bo u mnie w Dużym Fiacie prawdopodobnie to samo było tylko nie pamiętam dokładnie  :roll:  :roll:

samo sie wlacza
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2006, 21:38:04 pm »

gizmo

• Gość
ale jak sie zalaczy to kierunki dzialaja a jest jakis sposob zeby to sie nie zalaczalo?

samo sie wlacza
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2006, 13:41:52 pm »

karol-1987

• Gość
sprawdz urzadzenie mikroprocesorowe.

samo sie wlacza
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2006, 18:19:49 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
a jest jakis sposob zeby to sie nie zalaczalo?
nie ma.Załacza sie zawsze,tez mnie to dobija chyba wyciagne kontrolke :)
  • Jef
  • Czaku

samo sie wlacza
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2006, 19:17:55 pm »

WKLIW

• Gość
wyci?g bezpiecznik i  ne bedzie sie wł?czało :D

samo sie wlacza
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2006, 19:19:10 pm »

gizmo

• Gość
dzeki

samo sie wlacza
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2006, 21:59:10 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
tez tak dzisiaj zrobiłem :)
  • Jef
  • Czaku

samo sie wlacza
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2006, 12:05:16 pm »

Arnold

• Gość
Jak już napisali?cie w innym temacie w Polonezach od 96 roku (wg niektorych od 93, 94) się nie zał?cza, dopiero jak jest zimno. Pewnie gedzie? jakie? zwarcie jest.

samo sie wlacza
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2006, 10:57:27 am »

tomsoo

• Gość
w poldolotach z wtryskiem abimex ogrzewanie wł?cza sie już tylko wtedy, kiedy jest poniżej kilku stopni celcjusza. kiedy jest cieplej, nie wł?cza się - odpowiada za to czujnik temperatury (nie wiem czy płynu chłodz?cego czy powietrza zasysanego przez silnik), który potrzebny jest dla kompa od wtrysku.

w ga?nikowych zawsze się włacza, gdyż nie ma czujnika temperatury wmanewrowanego w sposób właczania się ogrzewania.

hej.

samo sie wlacza
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2006, 11:43:04 am »

satizo

• Gość
tomsoo, jakos u mnie dziala to inaczej a mam abimexa...wlacza sie po 30 sek od odpalenia silnika bez wzgledu na temparature na zewnatrz :P

samo sie wlacza
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 06, 2006, 12:56:51 pm »

tomsoo

• Gość
W obwodzie zał?czania ogrzewania szyby s? dwa parametry: temperatura otoczenia (wyłuskana po?rednio jak pisałem wcze?niej - tylko wtryskowce), oraz ci?nienie oleju.

nie my?l?c o temperaturze, za? bior?c pod uwagę drugi parametr, to ogrzewanie zawsze wł?cza sie po około 30 sekundach od uruchomienia silnika - gdyż zegar steruj?cy zał?czeniem ogrzewania szyby odlicza wła?nie ten czas od chwili, gdy silnik osi?gnie prawidłowe ci?nienie oleju (w praktyce kiedy zga?nie czerwona kontrolka zbyt małego ci?nienia oleju na wska?niku ci?nienia)

ale co by nie gadać, pomysł dobry, gorzej z realizacj?. u ojca w ga?nikowym doprowadza to do szału, wyj?łem bezpiecznik i sie nie grzeje.
u mnie w abimexie pracuje to super. zał?cza się dopiero, jak na dworze jest około 0 stopni.

pozdrawiam.

samo sie wlacza
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 06, 2006, 20:46:41 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
tomsoo, widzisz mówisz prawde ale jakby? poczytał wczesniejsze posty,lub podobne tematy wiedziałbys ze owy czujnik temperatuy był wpinany w ogrzewanie szyby po95roku(w 94 nie ma na bank) i tu satizo, ma racje...
  • Jef
  • Czaku

samo sie wlacza
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 11, 2006, 14:37:13 pm »

hiberno

• Gość
Czesc! Wczoraj po myciu auta chcialem je przestawic w inne miejsce. Podczas tego manewru uslyszalem jak mi cos zaczelo skrobac po tylnej szybie. Wycieraczka sama zaczela pracowac przy wylaczonym przelaczniku. jego wciskanie nic nie zmienialo. Gdy otwieralem klape to przestawalo, gdy zamykalem bagaznik znow machala! Poruszalem tymi kabelkami co ida do klapy i przestalo. Czyzby mase gdzies stracil?

samo sie wlacza
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:48:53 pm »

e_gregor

• Gość
Ja bym sprawdził czy gdzies nie jest przetarta izolacja i czy przypadkiem drut nie dotyka gdzie? blachy. W każdym razie ta?ma izolacyjna sieprzyda :D :D :D

samo sie wlacza
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 06, 2006, 11:06:36 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Witam.

Od?wierzma temat jako że problem automatycznie startuj?cej ogrzewanej szyby doskwiera mi w borkostworku. Jest tam instalacja z 94r.

W zwi?zku z powyższym zastanawiam się czy można smiało podmienić moduł steruj?cy szyb?, kierunkami i wycieraczk? na taki z 95r. z pomiarem temperatury. Może kto? to próbował.

Nie ukrywam że mnie to drażni.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

samo sie wlacza
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 06, 2006, 11:17:04 am »

santi86

• Gość
nie wiem jak działa ten z 95 roku, i jaki ja mam, ale u siebie przeł?czyłem przeł?cznik od grzewania tylnej szyby na wł?czony, teraz wopgóle sie nie wł?cza. moze mam co? z elektryka zrobione, ale działa :D

samo sie wlacza
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 06, 2006, 19:51:47 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
a ja wyjalem bezpiecznik,zima nie jest to tak drazniace bo trzeba aby ogrzewanie szyby jednak działało...
  • Jef
  • Czaku