Autor Wątek: Autoalarm Prestige APS 150  (Przeczytany 2580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autoalarm Prestige APS 150
« dnia: Czerwiec 02, 2006, 20:21:03 pm »

Tom8

• Gość
Witam was klubowicze. Otóż mam takie zapytanie do was. Czy który? z was wie może jak się zał?cza opcję samouzbrajania sie alarmu? Chodzi mi dokładnie o to żeby jak go wył?cze ale nie otworzę drzwi to zeby sie spowrotem sam uzbroił. Bo wiecie chce podpi?ć pod niego centralny jak go zamontuje a ten guzik jest bardzo czuły na dotyk i jak np. mam kluczyki w kieszeni to mi sie zdarzało ze jak właczyłem alarm i odchodziłem od auta to mi sie sam wył?czał.  A wiecie jak to sie moze skończyć z podłaczonym do niego centralnym w momenie kiedy sie sam nie uzbroi to bede miał otwarte auto.

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2006, 10:48:07 am »

satizo

• Gość
Tom8, jesli alarm nie ma takiej opcji ..czyli dodatkowego kabla podpinanego do wylacznika placowego w drziwach to nic nie zrobic
Jesli jest taki kabelek, to wpinasz sie w przewod prwadzacy od drzwi do lampki oswietlenia wnetraz i po klopocie

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2006, 17:42:19 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Tom8 interesuja Cie dwa programy Twojego alarmu:

1. Wybór pasywnej/aktywnej blokady drzwi : Program 5

Gdy wybrano aktywn? blokadę drzwi, to będ? się one blokować jedynie po użyciu transmitera. Alarm pracuj?cy w trybie pasywnego uzbrojenia, po 30 sekundowym cyklu uzbrajania - nie zablokuje drzwi. Gdy wybrano pasywn? blokadę drzwi, to będ? się one blokować zarówno po użyciu transmitera jak i po 30 sekundowym cyklu samo uzbrajana.
 Aby zał?czyć blokowanie drzwi  w chwili wł?czania systemu , należy odpowiednio ustawić program 5.

2. Wybór uzbrojenia: aktywne / pasywne : Program 6

Ten układ alarmowy może być zaprogramowany dla pracy albo w systemie zabezpiczaj?cym uzbrajanym PASSIVE (pasywnie) lub ACTIVE (aktywnie).
Jako alarm PASSIVE (pasywny) system będzie automatycznie uzbrajał się przez około 30 sekund po wył?czeniu kluczyka zapłonowego i zamknięciu drzwi (uzbrajanie jest zawieszone do momentu zamknięcia ostatnich drzwi w poje?dzie). Układ ten chroni pojazd na wypadek gdyby? zapomniał uzbroić system używaj?c transmitera. Gdy do alarmu podł?czono blokadę drzwi - to drzwi będ? działały zgodnie ze stanem programu 5. Jako alarm ACTIVE (aktywny) system może być uzbrojony tylko przez nadajnik pilotowy. Nie wyst?pi tutaj rezerwowe automatyczne uzbrojenie. Aby system działał jako alarm PASSIVE (pasywny) – przeł?cz program 6.

PROGRAMOWANIE POSZCZEGÓLNYCH FUNKCJI AUTOALARMU PRESTIGE APS 150:

Aby wprowadzić alarm w tryb programowania poszczególnych programów należy:

-   zał?czyć stacyjkę,

-   zał?czyć, a następnie wył?czyć wył?cznik serwisowy 3 razy,

-   w ci?gu 3 sekund wył?czyć i wł?czyć kluczyk w stacyjce, syrena wyda 1 lub 2 d?więki zależnie od ustawienia programu pierwszego ( patrz tabela);  aby zmienić ustawienie programu pierwszego wci?nij duży przycisk w pilocie (syrena wyda 1 lub 2 d?wieki),

-   aby przej?ć do programu drugiego zał?cz a następnie wył?cz wył?cznik serwisowy, syrena wyda 1 lub 2 d?więki zależnie od ustawienia programu drugiego ( patrz tabela); aby zmienić ustawienie programu drugiego wci?nij duży przycisk w pilocie ( syrena wyda 1 lub 2 d?więki),

-   aby przej?ć do programu trzeciego zał?cz a nastepnie wył?cz wył?cznik serwisowy; syrena wyda 1 lub 2 d?więki zależnie od ustawienia programu trzeciego ( patrz tabela); aby zmienić ustawienie programu trzeciego wci?nij duży przycisk w pilocie ( syrena wyda 1 lub 2 d?wieki),

-   tak samo postępujemy z kolejnymi programami aż do programu siódmego, po którym zał?czenie a następnie wył?czenie wyłacznika serwisowego powoduje wyj?cie z centrali alarmowej z trybu programowania ustawień funkcji programowanych autoalarmu .

UWAGA!
Przerwanie programowania funkcji można również przeprowadzić w każdym momencie poprzez wył?czenie kluczyka w stacyjce.

Każd? kolejn? czynno?ć należy wykonać w ci?gu 15 s., gdyż w przeciwnym wypadku programowanie zostaje przerwane.

Dla programu 5:

1 d?więk syreny - sposób zamykania zamków - Pasywny
2 d?więki syreny - sposób zamykania zamków - Aktywny

Dla programu 6:

1 d?więk syreny - sposób uzbrajania - Pasywny
2 d?więki syreny - sposób uzbrajania - Aktywny

Mam nadzieje, ze jest to zrozumiale  8)
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2007, 15:10:24 pm »

Tom8

• Gość
Mam problem. Otóż dziś miałem pare kursów autem.  Czesto załączałem i wyłaczałem alarm      
( podpięty jest do niego centralny) za którymś razem z kolei załączając alarm syrena wydała jeden dzwięk ale jak juz wróciłem do auta i wyłączyłem alarm to juz syrena nie dała dzwieku. Drzwi sie otworzyły. Wszystko działa dobrze ale syrena ani drgnie. I tu mam problem bo nie wiem czy sie spaliła czy ja moze wyłączyłem nieświadomie jak miałem kluczyki w kieszeni ( bo tam sa bardzo czułe dwa przyciski ) Autoalarm Prestige APS 150  ( nie wiem czy do uruchomienia bedzie potrzebny wyłącznik serwisowy bo jak tak to nie wiem gdzie jest) jak kupiłem auto to sie nie spytałem

[ Dodano: 2007-11-08, 15:11 ]
Aha jak załączyłem alarm i otworzyłem drzwi na uzbrojonym alarmie to światła mrugały ale syrena nie wyła

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2007, 19:33:19 pm »

Kerad70

• Gość
Są dwie możliwości padła syrena stawiam na nią lub spalił się bezpiecznik jesli był na zasilaniu.