fajnie ze wam ohv tyle palą :D
jeszcze 9,2 na cisnieciu :D nie no ubaw po pachy. I w dodatku gazu :D weżcie przestańcie ściemniać
Normalne wyniki spalania to 9-10 gazu w trasie(normalnej jazdy) i 11-13 w mieście. (sprawdzone na wielu różnych polonezach z silnikiem ohv)
Jak ktoś tylko lubi latac z predkosciami 120 (ciągłej a nie chwilowej jak u większości)do spalania +1,5 litra minimum
Samochód musi coś palić, albo paliwo, albo olej, albo zawory.
no to u mnie pali zawory ,bo przy 3500obr/min wchodze juz w tryb ubogiej mieszanki :twisted:
w miescie moj pali 12l ,ale jezdze bez zbednych cisnien
a w trasie jak jade 100 to pali 9l i jak jade 120 to pali 9l ,wiec wole jechac 120
kiedys matce spalil 8.3l na trasie Warszawa-Ełk ,ale ona pewnie jechala 80-90
JA zwalniam ponizej 110 tylko gdy sie przede mna ktos wlecze i szukam luki ,zeby go wyprzedzic
spalanie mam wielokrotnie sprawdzone na trasie Warszawa-Ełk ,na innych trasach po 300-400km spalanie jest powtarzalne
wlasciwie to pali mi 9.2l ,bo przez mniejsze kola dochodzi 2% bledu
to jeszcze powiesz ze Ci średnia prędkość ok 100 wychodzi :D
jak jechalem raz do Raciąża to wyszla mi srednia 98km/h ,a spalanie 10.5l
pedal caly czas w podlodze
sprowokowal mnie tuz za Grajewem peugeot 306 ,bo wyprzedzil mnie przy 100km/h na strasznych koleinach,
10km za nim jechalem 140-150 ,az koles wymiekl i zwolnil do 80 zeby go wyprzedzic
no ale mi chec cisniecia zostala
gaz byl wtedy po ~1.30 ,wiec ta przyjemnosc kosztowala mnie w sumie 5pln wiecej na calej trasie (~250km)