Autor Wątek: Podł?czenie czujnika temperatury.  (Przeczytany 2185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podł?czenie czujnika temperatury.
« dnia: Czerwiec 21, 2006, 14:15:04 pm »

Pereziarz

• Gość
Dzi?aj zajrzałem pod maske i zobaczyłem żę jest tylko jedna kosteczka podł?czona a druga nie w tym czujniku co wchodzi w chłodnice.Zauważyłem że s? ponumerowane 1 i 2.I teraz mam pytanie w jakiej kolejno?ci je załozyc??Czy jednynke z lewej a dówjke z prawe czy może odwrotnie?I jak sie je podł?cza która stron???Bo tak i tak wchodzi czyli dogórybnogami i odwrotnie.Czy może to nie ma różnicy??

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2006, 14:27:58 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
czujnik wlaczania wiatraka na chlodnicy ?
jezeli tak to obojetne jak podlaczysz kabelki
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2006, 14:38:23 pm »

Pereziarz

• Gość
Tak własnie ten czunnik.Mówisz obojetnie??Oby weszło nawet na opak??

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2006, 15:36:44 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
podlaczenie stykow jest obojetne ,poniewaz czujnik zwiera badz rozwiera styki ,wiec de fakto kabel jest laczony badz rozlaczany
jak sie czujnik zepsuje to mozesz te dwa styki w kablu polaczyc ze soba i wiatrak bedzie pracowal caly czas
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2006, 16:18:47 pm »

Cyneq

• Gość
Teoretycznie lewy czujnik wł?cza prawy wiatrak i odwrotnie. Pozwieraj kabelki, zobacz który  wiatrak się właczył i podłacz żeby tak własnie było jak Ci napisałem.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2006, 19:25:28 pm »

samul

• Gość
podlaczenie nie ma znaczenia, ostatnio robilem to wiem:D
co do tego czujnika to moze mi ktos poradzi bo mam problem po ostatnich upalach, kiedy silnik nagrzal sie do 90-92stopni, cisnienie schodzilo do zera i gasł, na zimnym silniku tego defektu nie ma, sprawdzilem termostat dziala nawet nie zamyka sie do konca, zastosowalem patent ze odlaczylem ten czujnik i zamontowalem reczny wlacznik do wentylatora i problem nie pojawial sie bo sam wlaczalem wentylator przy 90stopniach, no to stwierdzielm ze widocznie czujnik jest be i wymienilem go na nowy podlaczajac spowrotem wentylator, dzisiaj nie moglem normalnie wrocic z miasta bo co chwile gasl, musialem gazowac zeby go "podtrzymac", poradzicie cos bo mi sie pomysly koncza

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2006, 19:32:18 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "samul"
podlaczenie nie ma znaczenia, ostatnio robilem to wiem:D
co do tego czujnika to moze mi ktos poradzi bo mam problem po ostatnich upalach, kiedy silnik nagrzal sie do 90-92stopni, cisnienie schodzilo do zera i gasł, na zimnym silniku tego defektu nie ma, sprawdzilem termostat dziala nawet nie zamyka sie do konca, zastosowalem patent ze odlaczylem ten czujnik i zamontowalem reczny wlacznik do wentylatora i problem nie pojawial sie bo sam wlaczalem wentylator przy 90stopniach, no to stwierdzielm ze widocznie czujnik jest be i wymienilem go na nowy podlaczajac spowrotem wentylator, dzisiaj nie moglem normalnie wrocic z miasta bo co chwile gasl, musialem gazowac zeby go "podtrzymac", poradzicie cos bo mi sie pomysly koncza

Ponoć można założyć po?niejesze czujniki i bedzie po?nieja się wł?czał ale ja raz miałem przłozone na odwrót i lipa total bałem się że sie zagrzeje....

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:24:30 pm »

samul

• Gość
czujnik ma takie same oznaczenia jak stary 92-87

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:26:02 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "samul"
czujnik ma takie same oznaczenia jak stary 92-87

Ale u mnie w pluszaku s? dwa i nie można pomylić mejsca gdzie powinen byc krótki a gdzie długi....

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:34:25 pm »

samul

• Gość
ja mam tylko jeden przy wentylatorze w chłodnicy