Autor Wątek: Reflektory z regulacją.  (Przeczytany 3321 razy)

Reflektory z regulacją.
« dnia: Czerwiec 21, 2006, 15:30:02 pm »

Arnold

• Gość
Witam. Mam takie pytanie. Jak wiecie muszę kupić reflektory. Podobno były z regulacją i bez. A może regulacja polega tylko na tych wężykach z płynem czy gazem i pokrętle na desce? Czy lampy muszą być do tego specjalnie przygotowane? Nie mam pojęcia. Trafiaj? mi się wszystkie 4 lampy bardzo tanio i pytam bo nie wiem czy da radę to podłączyć. Pomóżcie. Czasu mało.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2013, 12:11:25 pm wysłana przez BARTEK#1925 »

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2006, 15:35:12 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
przystosowanie lamp do regulacji polegalo na usunieciu jednej sruby regulacyjnej i zamontowaniu w jej miejscu silownika hydraulicznego....

czyli tradycyjna regulacja to: silowniki w reflektorach, wezyki i pompka z pokretlem w kabinie...
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:09:15 pm »

Arnold

• Gość
Czyli jak mam sprawny układ regulacji (a raczej mam) to mogę kupić lampy z regulacj? na ?rubkę i po prostu w miejscu ?rubki wkręcić to od regulacji hydraulicznej? Ale ja przy wyjmowaniu tego połamałem takie zaczepy i my?lałem że to będzei w lampie...  :?  Jeszcze dzisiaj się przyjrzę pozostało?ciom moich ?wiateł, ale aukcja tylko do jutra...  :?

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:20:28 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
nie mozesz tak zrobic.... przystosowanie do regulacji hydraulicznej pociagnelo za soba zmiane konstrukcyjna w obudowie reflektora! pozbyto sie srubki regulacyjnej, a w jej miejscu powstalo gniazdo dla silownika hydraulicznego! tego gniazda nie ma w reflektorach ustawianych sruba!
FSO Car Team

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:33:53 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Arnold#1910, musisz kupić z regulacxj? bo diagnosta zobaczy zwisaj?ce wężyki to może się przp......ć

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:50:25 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
co do diagnostow... racja... u mnie diagnosta przyczepil sie do tego, ze regulacja jest, a nie dziala (nie bylo zadnych zwisajacych wezykow... poprostu niedzialala :mrgreen: )

zmienilem wszystko na elektryke i teraz moge oswietlac mrowki na ulicy przy zderzaku lub dla odmiany pokiwac pilotom  :roll:
FSO Car Team

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 21, 2006, 22:02:30 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
Osfald, nie to zebym byl natretny :mrgreen: , ale kiedy bedzie tutorial jak zrobic elektryczna regulacje swiatel?  :smile:
to ja, byly Marcin#839

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2006, 22:04:12 pm »

Rysiu#1883

• Gość
Cytat: "Marcin#839"
Osfald, nie to zebym byl natretny :mrgreen: , ale kiedy bedzie tutorial jak zrobic elektryczna regulacje swiatel?  :smile:

no bo ja już byłem chętny na zakup silniczków i innego potrzebnego osprzętu  :mrgreen:

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 21, 2006, 22:09:33 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
ajm sory  :mrgreen:

zupelnie o tym zapomnialem... przejrzalem i sprawdzilem wlasnie moje wypociny... jest prawie gotowe... niebawem przekaze do publikacji na FCT :D
FSO Car Team

Reflektory z regulacj?
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 21, 2006, 22:17:20 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
no to czekamy na publikacje na fsoct  :smile:
to ja, byly Marcin#839