Autor Wątek: mały problem z rozrusznikiem :/  (Przeczytany 1488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mały problem z rozrusznikiem :/
« dnia: Czerwiec 23, 2006, 21:51:38 pm »

WKLIW

• Gość
od kilku dni  zauwazyłem że rozrusznik strasznie wolno kręci tak jaby był słaby akumulator ale nie jest bo sprawdzałem na aku z ojca me?ka.  tulejki też raczej ok bo wymieniałem w zimie szczotki też zmieniałem. wygl?da to tak jakby sie jeden obwód w silniku spalił albo co? takiego. Może miał kto? taki przypadek i wie co to moze być??

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2006, 22:43:13 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Ja mialem podobnie.

Zmienilem rozrusznik i juz jest dobrze :)

ALe u Ciebie to moze chodzic o cos innego..
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2006, 22:51:04 pm »

Cyneq

• Gość
Powtórze jak zdarta płyta. Po pierwse poprowad? dodatkow? masę buda-silnik.
To najtańsze rozwi?zanie, a 50% przypadków rozwi?zuje od razu i tanio (3 czy 4 złote za plecionke)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2006, 22:51:16 pm »

Russell

• Gość
No to życzę Ci żeby to było co? z elektryk?, bo ja tak miałem kilka dni temu. Rozrusznik nie miał siły bo się jeden tłok praktycznie zatarł.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2006, 22:55:55 pm »

WKLIW

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
No to życzę Ci żeby to było co? z elektryk?, bo ja tak miałem kilka dni temu. Rozrusznik nie miał siły bo się jeden tłok praktycznie zatarł.

niee to nie możliwe bo silnik całkiem żwawy jest i w trakcie jazdy żadnych niepokoj?cych objawów nie ma

[ Dodano: 2006-06-24, 18:18 ]
nie miałem za wiele czasu dzisiaj ale poruszałęm tymi kablami od masy co idzie z aku na bude i z aku na silnik i jest troche lepiej więc chyba tam bedzie problem musze to w poniedziałek na spokojnie rozkręcić poczy?cić i powinno być ok. a co do zakł?dania dodatkowej masy to nie rozumiem po co ? przecież poldki caro maj? orginalnie mase z aku ma blok silnika (DFy chyba nie miały i dlatego były problemy)