Autor Wątek: problem z migaczami  (Przeczytany 2596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z migaczami
« dnia: Czerwiec 26, 2006, 23:55:17 pm »

GrzegorzF20

• Gość
jestem poczatkujacym studenciakiem ktory dostal od taty poloneza caro, jezdze juz nim ok roku tata jest pierwszym wlascicielem zawsze byl pieszczony pod wzgledem technicznym i innym

od zimy mam problem ze lewe migacze migaja ok dwa razy szybciej niz powinny, i raz jest normalnie a za chwile 2x szybciej pewno poszedl przerywacz chcialem zapytac gdzie on sie znajduje z aucie bo nie mam zamiaru we wrocławiu takich prac wykonywac z zakladach.... bo maja tu taki ceny ze hohoho
zawsze siedzialem przy motorach z samochodami mialem jeszcze malo doczynienia a musze sie zabrac za mojego poldka bo ma juz przebieg 11500tys ale na gazie przejechane dopiero neicale 10tys
mam jeszcze kilka pytac ale to w osobnych postach w tym prosze o informacje, lub wskazowki jesli jest to winna czegos innego niz przerywacza

problem z migaczami
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:06:08 am »

SerU#408

• Gość
Jak żarówka mruga 2 razy szybciej, to znaczy, że która? nie ?wieci. Wyczy?ć styki gniazd żarówek i pewnie będzie po kłopocie (która? nie zawsze ma styk). Poza tym w rocznikach 96 nie ma przerywacza jako takiego lecz urz?dzenie mikroprocesorowe steruj?ce m.in. migaczami, wycieraczkami i czym? tam jeszcze.

problem z migaczami
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:20:43 am »

GrzegorzF20

• Gość
ale siweca wszystkie na 100% zapomnialem o tym napisac jak mialem motory to tak bylo ale tu swieca wszyskie juz nie raz sprawdzalem!!!!

[ Dodano: 2006-06-27, 00:29 ]
moze wystarczy wymienic zarowke bo z ktoras moze byc nie tak zobaczymy a jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze aha dobrze wiedziec ze w moim polonezie nie ma przerywacza :-) dzieki

problem z migaczami
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:30:48 am »

Offline Sterciu

• Sympatyk
wyciagn?c wkład lampy tylnej z zarówkami , wyciagn?c zarówki i przeczyscić styki :) zwykle za?niedziałe jest tam i dlatego szybciej mruga  , niestety co jaki? czas trzeba to powtarzac miałem to samo u siebie  :smile:

Seru z tergo co wiem to juz w rocznikach 94 były juz  urzadzenia mikroprocesorowe mieszcz?ce sie za licznikiem  zamiast przerywacza :smile: w plusach jest urz?dzenie mikroprocesorowe w puszcze bezpieczników  :smile:
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

problem z migaczami
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2006, 09:35:15 am »

e_gregor

• Gość
U mnie był poluzowany styk masy w kostce lewej tylnej lampy. Niby wszystko ?wieciło normalnie (dziwne) tyle ze kierunki chodziły szybciej.Tak jak pisze Sterciu#1839 to może też być sprawka zasniedziałych styków żarówek.

problem z migaczami
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2006, 18:43:14 pm »

GrzegorzF20

• Gość
niby zrobilem styki poczyscilem, powymienialem zarowki, i zobaczymy zawsze szybciej lewa strona chodzila podczas jazdy rzadko kiedy stalo autko wiec musze pojezdzic i zbadac hehe

ps dziwne tylko bylo to ze jak wyciagnalem jedna zarówke to one swiecily normalnie a wydaje mi sie ze powinny swiecic szybciej

problem z migaczami
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2006, 13:30:08 pm »

pawel1983

• Gość
u mnie jest to samo,tez lewy miga dwa razy szybciej.kierunek mrugal normalnie,natomiast nie mialem jednej predkosci wycieraczek,zmienilem ten ukladzik mikroprocesorowy co jest za licznikiem,wycieraczki chodza teraz normalnie,ale kierunkowskaz zasuwa dwa razy szybcieji to z przerwami,raz miga normalnie za pare sekund dwa razy szybciej i takw kolko.

problem z migaczami
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2007, 19:22:15 pm »

samul

• Gość
mi tak kiedys lewy kierunkowskaz zapieprzal non stop jak sie okazalo jedna z żarówek od kierunku była przepalona to się wymieniło i problem znikł ale co jakiś czas się odzywa najczęściej wtedy kiedy podjerzdzam do skrzyżowania i zaczynam hamować to kierunkoswaz działa szybciej puszcze hamulec i normalnie i tak tylko z lewej strony :?

problem z migaczami
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 29, 2007, 20:02:31 pm »

Offline święty

• Sympatyk
    • Polonez S1600 powerd by LANCIA 1.6 16v EFI
    • http://www.kswiecicki.prospect.pl
mysle ze masz słabą masą bo z tego co piszesz to jak zaswieci sie wiecej zarowek to jest gdzies nadmierny spadek napiecia
"jest ryzyko , jest zabawa"

problem z migaczami
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2007, 20:40:53 pm »

samul

• Gość
święty, jeżeli to do mnie to możliwe, bo mam jeszcze problem z przygasającymi światami i kontrolkami czasami, a ostatnio robilem alternator bo juz glosno chodzil ale bez zmian

problem z migaczami
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 05, 2007, 21:02:10 pm »

qmulus

• Gość
Ja mialem cos takiego jak wcisnalem hamulec. Zmieniaja sie napiecia w ukladzie i kierunki wariuja.  Ja wymienilem zarowki i wszystko wrocilo do normy. Jak chcesz to ci wysle na maila ciekawy artykul o kierunkowskazach w samochodach.  :P

problem z migaczami
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 05, 2007, 21:10:23 pm »

samul

• Gość
wymieniles zarówki, ale po jednej stronie czyli 3 czy wszystkie od migaczy czyli łącznie 6??

problem z migaczami
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 06, 2007, 11:50:55 am »

qmulus

• Gość
wymienilem wszystkie zarowki. Aczkolwiek po wymianie wszystkich z tylnich lamp (postojowe, hamulec i kierunki) przez jakis czas nic sie nie dzialo.

problem z migaczami
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 06, 2007, 18:53:20 pm »

ikwus

• Gość
Widze że nie tylko u mnie takie jaja się dzieją  :D   :D  :D

problem z migaczami
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 06, 2007, 19:52:51 pm »

qmulus

• Gość
taki urok autka  :roll:

problem z migaczami
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 06, 2007, 21:15:42 pm »

korczo007

• Gość
Mój kumpel ma tak że jak ma włączony kierunek to chodzi mu bardzo szybko a jak naciska stop to Świeci normalnie (powoli tak jak powinno być)

problem z migaczami
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 06, 2007, 21:37:11 pm »

Offline święty

• Sympatyk
    • Polonez S1600 powerd by LANCIA 1.6 16v EFI
    • http://www.kswiecicki.prospect.pl
fakt faktem , samo urządzenie mikroprocesorowe jest tak zrobione że szok że to jakoś działa - tutaj firma ape się nie popisała, kiedyś rozpracowywałem jedno , zresztą sam chciałem u siebie założyć ale odpuściłem sobie.
Tak trochę offtopicowo - to pierwsze co bym zrobił w tym układzie to go wymalował w środku lakierem bezbarwnym, gdyż firma APE nie pomyślała iż w samochodzie może się gromadzić wilgoć przy zmianach temperatur  :roll: i ona też może powodować niepoprawną pracę oraz korozję elementów i obwodów urządzenia!!
"jest ryzyko , jest zabawa"

problem z migaczami
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 08, 2007, 17:12:49 pm »

Offline OLO

• Sympatyk
Cytat: "qmulus"
taki urok autka  :roll:

Jak sie dba o mase w tylnych lampach tak sie później ma...
Były:
PNC 1.6 GLE 95
PNC 1.6 DOHC 91
PNC 1.5 GLE 93 EVO 1
PNC 1.5 GLE 94 EVO 2
PNC 1.6 GLI 95 EVO 3
PNC 1.5 GLE 94 EVO 4
PNC 1.4 GLI 96 EVO 5
PNC 1.9 D 96 EVO 6
PNC 1.6 GSI 99 EVO 7

Karetka 1.6 GLI 97 EVO 8
PN 1.5 SLE 90 EVO 9