Elwood a jak zamienie rurki emulsyjne to jka sie to bedzi emialo do spalania??Ja mam gażnik z poloneza w fiacie 125 i jest dziura w obrotach. Na trasie jak jade 100km/h to pali koło 7 litrów i nie chciał bym tego schrzanić.
Spalanie wzrosnie rzecz jasna ale max o okolo 0,5 litra na setke czyli spali ci za 2-3 zł wiecej w praktyce niezauwazalnie. Byc moze jezeli nie pilujesz nawet spadnie gdyz w silniku zdziura trzeba wbijac gaz do dechy aby auto chiało w ogóle jechac. W moim przypadku dziura była tak duza ze przypomonało to objaw braku benzyny w gazniku :twisted: Przy gwałtownym wcisnieciu silnik sie dławił moment zastanowienia i dopiero jechał. Po wymianie rurki i regulacji gaznika na alizatorze(2,5 % co) nie poznałem auta -ci?gneło pieknie od dolu, bez krztuszenia sie, kangórów i innych nieprzyjemnych objawów .Na próbe mozesz po prostu bez zmiany nastawów zamienic rurki z f35 na f30 w pierwszym przelocie i sie przejechac -juz to daje odczuwalna i to bardzo poprawe

Dobrze tez jest dorzucic dodatkowa podkładke pod gaznik -poprawi dół obrotów i moment przejscia. 7 litrów na trasie oznacza prawdopodobnie ze masz zbyt zubozona mieszanke, wiec zeby sie nie okazało ze oszczednosci rzedu 4 zł/100 przyczynia sie do szybszego remontu silnika. :?