Autor Wątek: Lepsiejszy alternator  (Przeczytany 1928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lepsiejszy alternator
« dnia: Sierpień 01, 2006, 22:43:27 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Panowie mam taki prblem że mam jak?? baterie w poldzie 65ah i gdy wł?cze byle odbiornik to moje o?wieltenie mruga a nawet jakj jade i obroty s? poniżej 1200 to po wl?czeniu kierunka potrafi przygasać połoważeczy i mrugac a ?wiatła z przodu tez lipa....Tak więc nie wiem gdzie? czytałem na necie że kto? tam miał przerobiony alternator i miał akumulator ponad 100ah czy da rade jaki? mocniejszy wstawić zeby dobrze działał??

Lepsiejszy alternator
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2006, 23:16:58 pm »

adik1203

• Gość
hmmmm no ciekawe jest to co piszesz bo nawet jak bys mial aku slabe to podczas pracy silnika jest ladowanie i dziwne ze jak wlanczasz kierunek to cos tam ci mrygac zaczyna :shock: a poza tym aku o pojemnosci 65 AH do poloneza w zupelnosci wystarcza

Lepsiejszy alternator
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2006, 23:24:15 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
altek masz rozgruchotany i tyle. Jużsię spotkałem z mruganiem ?wiatełek. Pulsuj? jak głupie. Napraw i bedzie po kłopocie 65 z standartu wystarczy jesli nie masz jakiegos pr?dożera zamocowanego.

Lepsiejszy alternator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2006, 19:33:44 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "Van#1860"
altek masz rozgruchotany i tyle. Jużsię spotkałem z mruganiem ?wiatełek. Pulsuj? jak głupie. Napraw i bedzie po kłopocie 65 z standartu wystarczy jesli nie masz jakiegos pr?dożera zamocowanego.

A no jest wzmachol zamontowany i central z baterii a jak wrzucam kierunka to tylko przez pierwsze mrugniecie a jak dodam gazu to lepiej....Elektryk mi wcze?niej sprawdzał to było wporzo z altkiem ale aku? w t? ostatnio zime nie ruszył 2 razy...

Lepsiejszy alternator
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2006, 12:34:14 pm »

RATMAN#1809

• Gość
Miałem podobnie - niby dobrze ale co? słabo ładowało
Wyci?gaj alternator (to niejest taka straszna robota) i sprawd? czy wszystkie kabelki s? dobrze podłaczone do mostka diodowego
U mnie chodził tylko na 2.... (zimny lut był po wymianie stojana)

Teraz ł?duje jak głupi i wszelkie problemy z elektryk? słabymi ?wiatłami itp sie skończyły

Lepsiejszy alternator
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2006, 19:24:16 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "RATMAN#1809"
Miałem podobnie - niby dobrze ale co? słabo ładowało
Wyci?gaj alternator (to niejest taka straszna robota) i sprawd? czy wszystkie kabelki s? dobrze podłaczone do mostka diodowego
U mnie chodził tylko na 2.... (zimny lut był po wymianie stojana)

Teraz ł?duje jak głupi i wszelkie problemy z elektryk? słabymi ?wiatłami itp sie skończyły

Aha spoko postaram sie ale co? mnie uwaliło w ł?pe i mam j? 2 raz większ? wieć nici ale trza popatrzeć... dzięks