Autor Wątek: Nie mogę znale?ć gniazda diagnostycznego !!  (Przeczytany 2445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie mogę znale?ć gniazda diagnostycznego !!
« dnia: Sierpień 15, 2006, 18:55:19 pm »

tmollu

• Gość
Czy jest możliwe aby gniazdo diagnostyczne mogło być w innym miejscu, lub że go wogóle nie ma? Pod schowkiem, za tapicerk? jest tylko przewód podł?czaj?cy dmuchawę (chyba) oraz przewód, który idzie do drzwi przednich. Chcę wywołac kody i nie wiem co pocz?ć... Może kto? mnie o?wieci.

Nie mogę znaleĽć gniazda diagnostycznego !!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2006, 08:51:23 am »

zenolop

• Gość
A pod mask? w okolicy zbiorniczka pł.hamulcowego sprawdzałe??

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2006, 09:13:23 am »

tmollu

• Gość
Sprawdzałem też pod mask?, ale nic nie znalazłem. Nie mam pojęcia, gdzie to gniazdo się schowało.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2006, 00:39:46 am »

zenolop

• Gość
Je?li masz pluszaka GLI to gniazdo jest w okolicy zbiorniczka płynu hamulcowego,bliżej krawędzi błotnika.Jest to wtyczka zakończona za?lepk?.Wygl?da jak np. te które s? przy klockach hamulcowych( czujniki zużycia okładzin)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2006, 18:18:24 pm »

Tomasz_atu_plus

• Gość
a skoro już jest taki temat to gdzie jest gniazdo w gsi i czy kto? ma wypis kodów?
jak miałem vectre to tam można było odczytać kod po ilo?ci mignięć kontrolki kompa, czy w poldku też tak jest czy trzeba mieć jaki? sprzęcior?

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2006, 18:32:35 pm »

satizo

• Gość
Tomasz_atu_plus, tutaj znajdziesz po wpisaniu odpowiedniego hasla

Magiczne miejsce

Powodzenia

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2006, 19:29:15 pm »

Tomasz_atu_plus

• Gość
no to jeszcze prosze magiczne hasło m?dralo bo jakbym szukajk? znalazł to bym nie pytał tutaj, a  szukajk? znalazłem tylko kody do GLI a nie GSI

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2006, 21:49:25 pm »

Wydra707

• Gość
Cytat: "Tomasz_atu_plus"
(...) gdzie jest gniazdo w gsi i czy kto? ma wypis kodów?

U mnie gniazdko leży pod tapicerk? przy prawym przednim kole. A co do kodów, to chyba s? one takie same, jak w GLI (czy to nie jest przypadkiem jaki? standard?), ale głowy nie dam sobie uci?ć... Tabelka kodów GSI jest w serwisówce Trzeciaka. Ja mam do Trucka (wyd. WKŁ), bo gdy byłem w potrzebie innej nie udało mi się kupić. Opis całego układu Multec XM jest tam dokładniejszy niż u Morawskiego, choć także do?ć pobieżny.

Cytat: "Tomasz_atu_plus"
jak miałem vectre to tam można było odczytać kod po ilo?ci mignięć kontrolki kompa, czy w poldku też tak jest (...)

Nigdy jeszcze nie było mi to potrzebne, ale z tego co słyszałem, tu także można odczytywać kody błyskaniem lampki.

Pozdrawiam
Paweł

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2006, 23:24:19 pm »

Tomasz_atu_plus

• Gość
dziękuję bardzo

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2006, 17:49:39 pm »

tmollu

• Gość
Dzieki za wszystkie podpowiedzi, ale ja nadal nie mogę znale?ć tego gniazda. Od strony pasażera niema, pod mask? też nie widzę. Chyba się poddam.