Autor Wątek: Kłopoty z kontrolk? hamulca ręcznego  (Przeczytany 2136 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kłopoty z kontrolk? hamulca ręcznego
« dnia: Sierpień 16, 2006, 22:53:08 pm »

beta

• Gość

Mam problem z Lanosem. Ostatnio podczas jazdy zapala mi sie kontrolka hamulca ręcznego, mimo ze jest on wył?czony.Nasilenie zapalania obserwuję podczas zwiekszania gazu ok.3000 obrotów, chociaz ostatnoi nawet około 2 tys miga. Trwa to bardzo krótko. Ustaje podczas jazdy stabilnej, płynnnej prędkosć powyżej 60km/h wyzszy bieg. Czym to może być spowodowane?

dzieki za pomoc.
beta

Re: Kłopoty z kontrolk? hamulca ręcznego
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 08:09:55 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "beta"

Mam problem z Lanosem. Ostatnio podczas jazdy zapala mi sie kontrolka hamulca ręcznego, mimo ze jest on wył?czony.Nasilenie zapalania obserwuję podczas zwiekszania gazu ok.3000 obrotów, chociaz ostatnoi nawet około 2 tys miga. Trwa to bardzo krótko. Ustaje podczas jazdy stabilnej, płynnnej prędkosć powyżej 60km/h wyzszy bieg. Czym to może być spowodowane?

dzieki za pomoc.
beta

Sprawdz czy nie skonczyły Ci się klocki albo gdzies kabelki od klockow co kontroluj? zdarcie nigdzie nie masuj?...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2006, 08:55:34 am »

PeNY#1816

• Gość
beta, bardzo możliwe że masz ubytek płynu hamulcowego i plywak zmienia swoj poziom na tyle że wł?cza się kontrolka... Je?li bedzie go "na styk" to podczas stabilnej jazdy bedzie OK, a podczas przyspieszania i hamowania bedzie sie pojawiało ostrzeżenie...

Sprawd? płyn hamulcowy...

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2006, 10:41:36 am »

beta

• Gość
Dzieki za pomoc, sprawdziłam poziom płynu hamulcowego i jest niewiele ponad minimum. Kupie i uzupełnię, zobaczymy czy to jest powodem.

beta

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2006, 13:48:47 pm »

Arnold

• Gość
To ubytek płynu hamulcowego powoduje zapalenie kontroli ręcznego? :shock:

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2006, 13:53:00 pm »

RooS

• Gość
zalezy jakie sie ma zegary ( w przypadku poldka stare kwadratowe to tak) bo tam jest jedna kontrolka od poziomu plynu i recznego z ta roznica ze jak zaciagamy reczny to kontrolka miga a jak sie konczy plyn to siwci non stop w ograglych zegarach byly juz odzienlne kontrolki... nie wiem jak w c+ albo lanos

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2006, 15:38:32 pm »

PeNY#1816

• Gość
W moim Plusie ktory nie jest do konca normalny jak niektórzy już wiedz?, nic nie mruga... ?wieci sie kontrolka albo jak jest za malo plynu, albo jak zaci?gne reczny... i do obu wynalazków jest jedna kontrolka... Ciesze się że mogłem pomóc... ;)

[ Dodano: 17-08-2006, 15:40 ]
Ale ale... Panowie... czytajmy uważnie... Pani ma problem z Lanosem... ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2006, 08:15:43 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "PeNY#1816"
W moim Plusie ktory nie jest do konca normalny jak niektórzy już wiedz?, nic nie mruga... ?wieci sie kontrolka albo jak jest za malo plynu, albo jak zaci?gne reczny... i do obu wynalazków jest jedna kontrolka... Ciesze się że mogłem pomóc... ;)

[ Dodano: 17-08-2006, 15:40 ]
Ale ale... Panowie... czytajmy uważnie... Pani ma problem z Lanosem... ;)

A u mnie w pluszaku to te zjescze zaswieca sie kontrolka przy złużytych klockach i przy ubytku płynu oraz jak ręczny sie zaci?ga....