Autor Wątek: Przeł?cznik przerywacza wyciekaczek-proszę o pomoc  (Przeczytany 2253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeł?cznik przerywacza wyciekaczek-proszę o pomoc
« dnia: Sierpień 19, 2006, 10:16:08 am »

Genera-

• Gość
Witam. Kilka dni temu kupiłem Poloneza 1.5 GLE z 1993 roku i już wszystko mniejwięcej wiem, tylko mam jeden problem. A mianowicie chodzi o pracę wycieraczek. Na desce rozdzielczej jest przycisk umożliwiaj?cy zmianę szybko?ci pracy wycieraczek:
* górne-wolno chodz? wycieraczki
* dolne-wycieraczki chodz? z szybko?ci? zależn? od położenia zębatki przerywacza pracy wycieraczek

I w tym problem że nie mogę znale?ć tego pokrętła :smile:
Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2006, 10:36:59 am »

Fistasz

• Gość
JEsli chodzi o redulator pracy wycieraczek to takie pokrętlo znajduje sie na boku panelu srodkowego na lewej jego stronie. Podzas jazdy zakrywasz to pokretlo noga która naiszkaz gaz.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2006, 11:03:21 am »

Genera-

• Gość
Dziękuje za szybk? odpowied?, my?le że temat został wyczerpany, proszę Adminów o zamknięcie tematu lub usunięcie go.
Jak będę miał jeszcze jakie? problemy to napewno sie zgłoszę 8)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2006, 16:45:30 pm »

Arnold

• Gość
Ja wogóle nie wiem o co chodzi w tym temacie i się zastanawiam czy to jaki? żart czy co?? Jakie górne-dolne? Jakie pokrętło? :)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2006, 20:53:19 pm »

Fistasz

• Gość
przy starszych polonezach jest takie poketlo od wycieraczek, ale przewaznie i tak nie dziala wiec jest bezuzyteczne. Sam nie wiem do czego to sluzy.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2006, 22:33:34 pm »

Wydra707

• Gość
Cytat: "Arnold#1910"
(...) czy to jaki? żart czy co?? Jakie górne-dolne? Jakie pokrętło?

Oj, koledzy... Jak jeszcze chodzili?cie do przedszkola, FSO wprowadziło do Polonezów elektroniczny przerywacz wycieraczek. Miałem to w swoim 1.5 GLE. Wł?czało się go przeł?cznikiem umieszczonym na konsoli centralnej, a czas przerwy wybierało znakomicie ukryt? zębatk? umieszczon? gdzie? tak w okolicy kostki prawej nogi. Był to niew?tpliwy wyczyn z zakresu ergonomii. Wewn?trz pudełeczka siedział mały układzik scalony z przeka?nikiem, który ładnie cykał wł?czaj?c wycieraczki :-)

Pozdrawiam
Paweł

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2006, 23:32:56 pm »

Fistasz

• Gość
jak wygl?da ten przel?cznik na konsoli ??

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2006, 15:44:23 pm »

Arnold

• Gość
Cytat: "Fistasz"
przy starszych polonezach jest takie poketlo od wycieraczek, ale przewaznie i tak nie dziala wiec jest bezuzyteczne. Sam nie wiem do czego to sluzy.

Przy starszych, ale kolega ma już MR 93... Pierwsze słyszę. Je?dziłem setkami (ciu przesadziłem :mrgreen: ) Polonezów i różnym się przypatrywałem, ale w życiu nei widziałem ani nie słyszałem o czym? takim :shock:

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2006, 16:48:50 pm »

Wydra707

• Gość
Cytat: "Fistasz"
jak wygl?da ten przel?cznik na konsoli ??

O ile pamiętam, był to normalny przeł?cznik klawiszowy. Na konsoli centralnej były cztery pionowo umieszczone przeł?czniki i to był jeden z nich.

Cytat: "Arnold#1910"
(...) kolega ma już MR 93... Pierwsze słyszę. Je?dziłem setkami (ciu przesadziłem  ) Polonezów i różnym się przypatrywałem, ale w życiu nei widziałem ani nie słyszałem o czym? takim

A widzisz. Polonezy maj? swoje tajemnice :-) A co ma kolega Generał tego nie wiem. Pisze, że produkcja 1993 - może z pocz?tku roku, może jakie? ostatki poprzedniego modelu, może jaka? przej?ciówka..? Skoro twierdzi, że ma ten przeł?cznik, to go pewnie ma.

Mój poprzedni 1.5 GLE też był takim modelem przej?ciowym - "niepełnym" Caro. Blachy były już od Caro, ale całe wnętrze i instalacja elektryczna z poprzedniego modelu. Trudno mi powiedzieć jakie hybrydy FSO produkowała w okresach przej?ciowych...

Pozdrawiam
Paweł

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2006, 21:04:32 pm »

Arnold

• Gość
A faktycznie, starsze maj? przyciski na konsoli i to tam mogło być :)

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2006, 21:30:00 pm »

Fistasz

• Gość
ja nie wiem ja nie mam jakiegos specjalnego przycisku na konsoli a pokretlo mam(ale najprawdopobnij niesprawne)  najwazniejsze ze wycieraczki chodz?