Autor Wątek: Ustawienie czujnikow wstrzasowych alarmu  (Przeczytany 3667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ustawienie czujnikow wstrzasowych alarmu
« dnia: Sierpień 21, 2006, 16:00:42 pm »

poison

• Gość
Wiecie może gdzie sa montowane czujniki wstrzasowe z oryginalnego alarmu montowanego do

Poldka w fabryce ?? Bo sasiedzi oglupieja. Samochod wlacza sie sam z siebie jak zawieje

mocniejszy wiatr czy jak sasiad odpala Golfa III Diesla to samochod oglasza swoj sprzeciw.

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2006, 21:07:49 pm »

Arnold

• Gość
U mnie w instrukcji od Poldzia pisze, że jest jakie? pokrętło na syrenie, ale u mnie tego nie ma. Ale jak wył?czysz syrenę, to prawdopodobnie te czujniki się wył?czaj? też. A może mi z kolei kto? powiedzieć czy jak jest wł?czony alarm to da radę odpalić silnik?? Bo teoretycznie nie, bo blokuje też zapłon (moża zależy jaki alarm). Ale mój jak czasem zgłupieje to zamyka się sam i uzbraja a silnik nie ga?nie.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2006, 15:24:48 pm »

PeNY#1816

• Gość
Po pierwsze żaden alarm nie powinien uzbroić się podczas pracy silnika :!:

Po drugie żaden alarm nie powinien sie uzbroić nawet po wył?czeniu silnika tak długo jak kluczyki bed? w stacyjce...bo inaczej możemy wysi??ć po to żeby pu?cić sobie b?ka a auto nam sie pozamyka ;)

Po trzecie... taki regulator czuło?ci jest zapewne gdzies na/w centralce tych czujników... No bo je?li to jest fabryczny alarm to pewnie siedzi to wszystko w jednym pudełeczku, ale gdzie to nie mam pojęcia... :|

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:59:00 pm »

Arnold

• Gość
PeNY#1816, nie znam Poloneza, w którym by alarm nie szalał :) U mojej cioci w 19. GLD (którego ?li ludzie ukradli :mad: ) było tak, że tylko ciocia albo ja mogli?my go odpalić :D Nawet wujek nie mógł :mrgreen: Po prostu co otworzył, to on się zamykał :roll:

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2006, 15:41:35 pm »

PeNY#1816

• Gość
Mój nie szaleje... Robi to co ma robic i jest cacy... :)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2006, 21:01:55 pm »

Arnold

• Gość
A zostaw go w upalny dzień na kilka godzin samego "na słońcu" :mrgreen:

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2006, 01:16:17 am »

karol-1987

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
A zostaw go w upalny dzień na kilka godzin samego "na słońcu"
ja zostawiam i tez dziala... dobry alarm a nie za "10zl" to podstawa... chlopaki alarm teraz grosze kosztuje, kupcie se nowe alarmy i zamontujcie, a i nawet nowe piloty dostaniecie :D

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2006, 10:31:53 am »

PeNY#1816

• Gość
Cytat: "karol-1987"
Cytuj (zaznaczone)
A zostaw go w upalny dzień na kilka godzin samego "na słońcu"
ja zostawiam i tez dziala... dobry alarm a nie za "10zl" to podstawa... chlopaki alarm teraz grosze kosztuje, kupcie se nowe alarmy i zamontujcie, a i nawet nowe piloty dostaniecie :D

Mój alarm jest akurat samoróbk?... ale już czas na niego bo chciałbym raczej centralny zamek (pomimo iż kilka dni temu gdzie? na forum napisałem że nie chcę, to jednak kurcze chcę) ;)

I nic sie nie dzieje jak postoi na słońcu albo na nie-słońcu... Po prostu robi to co do niego należy - pilnuje autka ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:29:55 pm »

Arnold

• Gość
karol-1987, ja mam fabryczny i nawet nie żaden "SILIKON" czy jaki? taki tylko konkretny :)

Wy może macie zwykłe alarmy, może nawet bez czujników ruchu. A mi chodzi o taki, co po kilku minutach jak się nic nie dzieje to się zamyka :) Tylko raz lub dwa do roku mu co? odbija (najczę?ciej w lato), że nawet jak jestem w ?rodku i silnik chodzi to potrafi się zamkn?ć, ale może to była wina tego, że często aku odł?czałem.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 25, 2006, 08:52:57 am »

PeNY#1816

• Gość
Jakby mnie alarm zamkn?ł w samochodzie podczas jazdy to bym go od razu w kubeł wyrzucił... Wyobra? sobie że odbije mu na autodstradzie jak walisz tych 120 km/h i odł?czy zapłon... jak dla mnie dziwna sytuacja ale może trochę namieszać, choćby podczas wyprzedzania... :|

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2006, 10:46:06 am »

satizo

• Gość
Tak sie zastanawiam po co wam wogole alarm w samochodzie. CZy macie auto na tyle blisko domu i na tyle czule spanie, ze budzicie sie od razu jak zaczyna wyc.
Obecnie panujaca znieczulica spoleczna powoduje, ze nikt nawet sie nie odwroci w strone wyjacego auta, a jesli juz to predzej,zeby stwierdzic co za skur... zakloca mu spokoj. Podejzewam,ze nawet jak by jakis magik grzebal przy aucie i probowal go zwinac to i tak w 90% przypadkow nikt by na to uwagi nie zwrocil.
Jesli juz faktycznie chcecie w jakis sposoba zabezpieczyc autko przed amatorem cudzej wlasnosci, to lepiej zamontujcie sobie jakis fikusny guziczek w wam tylko znanym miejscu, ktory bedzie dzialal albo na pompe albo na wtrysk. Prawdopodobienstwo, ze ktos wam zwinie takie auto jest duzo mniejsze.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 25, 2006, 14:08:03 pm »

PeNY#1816

• Gość
Wył?czniczek, wył?czniczkiem- posiadam i używam. Ale alarm odstrasza gówniarzy, którzy się, powiedzmy "ucz?". Dla specjalisty nawet najdroższy alarm nie będzie przeszkod?, ale nie oszukujmy się - tacy ludziew 95% kradn? inne auta.

Mój alarm np uratował już moje radio... i tak, mieszkam na tyle blisko auta żeby do niego dobiec jak zacznie wyć alarm... A sen, no cóż, przez zamknięte okno i tak nie będzie nic słychać, ale je?li - jak ostatnio - usłyszę... :|

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 25, 2006, 19:38:39 pm »

Arnold

• Gość
Cytat: "PeNY#1816"
Jakby mnie alarm zamkn?ł w samochodzie podczas jazdy to bym go od razu w kubeł wyrzucił... Wyobra? sobie że odbije mu na autodstradzie jak walisz tych 120 km/h i odł?czy zapłon... jak dla mnie dziwna sytuacja ale może trochę namieszać, choćby podczas wyprzedzania... :|

Przecież powiedziałem, że wła?nie NIE wył?cza zapłonu, tylko się zamyka. Dzi? poraz pierwszy od roku tak zrobił, gdyż odcięcie trochę namieszało :?

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:52:48 pm »

PeNY#1816

• Gość
Tak czy siak... jak Ci zdechnie regulator napięcia to go wymieniasz... A jak zacznie nawalać alarm to przynajmniej wypadałoby go przejrzeć...
Zdaję sobie sprawę z tego że alarm to nie 20 PLn jak za regulator, ale...
Może takie moje podej?cie wynika z niechęci do wszelkiej elektroniki w aucie, ale... :|

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 26, 2006, 12:43:39 pm »

Arnold

• Gość
Za regulator do Roverka chyba 100 zł płaciłem

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 26, 2006, 23:03:22 pm »

PeNY#1816

• Gość
No to to już jest inna sprawa... Do mnie jest tańszy dużo...

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2006, 22:27:37 pm »

karol-1987

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Po pierwsze żaden alarm nie powinien uzbroić się podczas pracy silnika
no alarm nie, ale zaleznie od tego kto ma co wsadzone (czytaj za ile kasy), po odpaleniu silnika zalacza sie lub nie funkcja antynapadowa, czyli zamyka sie central, tylko po to ze jak baba z tylu polozy torebke to zeby na swiatłach ktos jej nei swisnal :D
Cytuj (zaznaczone)
Wy może macie zwykłe alarmy, może nawet bez czujników ruchu. A mi chodzi o taki, co po kilku minutach jak się nic nie dzieje to się zamyka
nie, zwykly alarm to jest taki co piszesz, a te co tak nie robia to sa do d***. musisz wiedziec ze alarm sam w kazdej sytuacji sie nie uzbroi (chyba ze cos jest zje** jak u kolegi), poniewaz jesli wylaczysz silnik i zostawisz kluczyki w stacyjce to nie ma prawa sie zamknac bo Ciebie w tym aucie juz moze nei byc. prawidlowo jest ze jesli wylaczysz alarm i zadne drzwi (czytaj zaden sprawny czujnik w drzwiach) nie zostana otwarte to nastepuje samouzbrojenie, bo mogles "przypadkiem" wylaczyc alarm...
Cytuj (zaznaczone)
nawet jak jestem w ?rodku i silnik chodzi to potrafi się zamkn?ć, ale może to była wina tego, że często aku odł?czałem.
nie kolego, akumulator nic nie ma do rzeczy. to nie jest zadne urzadzenie programowalne czy tego typu, odlaczenie akumulatora w zaden sposob nie wplywa na "innosc" dzialania alarmu czy centralki. jedyne co to przy poprawnym podlaczeniu jesli odlaczysz akumulator to powinna sie wlaczyc syrena. a czemu syrena sie wlacza? bo ma wlasne zasilanie (choc nie kazda, ale wiekszosc).
Cytuj (zaznaczone)
lepiej zamontujcie sobie jakis fikusny guziczek w wam tylko znanym miejscu, ktory bedzie dzialal albo na pompe albo na wtrysk.
bardzo dobry pomysl, ja mam nawet dwa :D jeden na elektryke a drugi na rozrusznik  ;)

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 27, 2006, 22:52:39 pm »

PeNY#1816

• Gość
Ja nie mialem na mysli antynapadu tylko wlasnie zepsutosc alarmu... tak zeby bylo jasne... ;)

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 28, 2006, 15:01:35 pm »

Arnold

• Gość
karol-1987, niektóre rzeczy z tych co piszesz nie zgadzaj? się. Po pierwsze przestańcie już teoretyzować, że to, że tamto. Akumulator wg Ciebie nic do tego nie ma... A jednak ma. |rednio 8 na 10 odł?czeń akumulatora wpływa na działanie alramu i nie chce mi się rozpisywać jak i co. W tym, czy się sam zał?cza czy nie sam się popl?tałe? :) Nie jestem pierwszym człowiekiem, któremu chrzani się alarm w gor?ce dni, bo wszyscy których znam maj? problemy a u mnie akurat występuj? najrzadziej. S?siad w tamtym tygodniu w Plusie zamkn?ł, to do tej pory nie może otworzyć. U mnie alarm sam zamyka drzwi tylko w lato. Może z raz zdarzyło się w zimie. Ale nawet jak w lato to i tak tylko z 1,2 razy. To jest tylko elektronika - rz?dzi się własnymi prawami, ma prawo głupieć :) Nie będę się tym przejmować, bo nic się niepokoj?cego nie dzieje. Mam tylko jeszcze takie pytanko: mam 2 kontrolki - jedna od odcięcia zapłonu zamontowana tam gdzie we wszystkich Polonezach s? kontrolki od alarmu, 2 zamontowana po 2 stronie kierownicy (też pomiędzy 2 przeł?cznikami). Pierwsza się pali jak wł?cza się odcięcie, ale 2 nie pali się przy uzbrojonym alarmie. Nie wiem czy jest spalona czy jak?