Autor Wątek: Wycieraczki nie chc? się wył?czyć :(  (Przeczytany 3097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wycieraczki nie chc? się wył?czyć :(
« dnia: Sierpień 23, 2006, 21:40:01 pm »

Frogulus

• Gość
Mam problem z wycieraczkami podczas deszczu. Po kilku minutach opadów, gdy wycieraczka jest ustawiona na pozycję czasowego działania, zaczyna mi wariować. Zamiast wycierać raz na jaki? czas, zaczyna działać bez przerwy z maksymaln? prędko?ci?. Po całkowitym wył?czeniu wycieraczek, te nie przestaj? wycierać. Po jakim? czasie wył?czaj? się. Jednak gdy w jaki? sposób zainicjuję nawet na chwilkę ponowne wycieranie - znowu mi wariuje.
Mam wrażenie, że wilgoć robi jakie? zwarcie, ale nie mam pojęcia jak i co miałbym sprawdzić. Macie jakie? pomysły?

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 01:18:04 am »

karol-1987

• Gość
mysle ze silniczek w srodku Ci nawala, styki i te sprawy, duzo bylo o wariacjach wycieraczek...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 06:34:33 am »

pawelo220v

• Gość
A spróbuj wymienic lub przełożyc urz?dzenie mikroprocesorowe powinno pomuc bo tak było w moim przypadku.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 06:47:28 am »

Frogulus

• Gość
Gdzie jest to urz?dzenie mikroprocesorowe?

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2006, 10:28:32 am »

PeNY#1816

• Gość
Najpierw może napisz jakiego masz Poloneza :?

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2006, 13:20:53 pm »

Frogulus

• Gość
Posiadane auto: Polonez GSI 1.6 1998. To jest w profilu. Caro Plus.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2006, 07:28:17 am »

pawelo220v

• Gość
To urzadzenie jest w listwie bezpieczników , to bedzie taki niebieski prostok?t zreszt? sam zobaczysz bedzie wszystko napisne

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2006, 08:55:00 am »

PeNY#1816

• Gość
Jak wyżej... po lewej stronie masz nad lew? nog? pudełko z bezpiecznikami i reszt? pierdółek... i na pokrywie powinna być naklejka co do czego służy... Więc tam już sobie znajdziesz bez problemu na pewno... Mi na szczę?cie z tych rzeczy tylko bezpieczniki się przepalały czasem, a i to z mojej winy... Mam nadzieje że wszystko będzie działać poprawnie jak najdłużej...

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2006, 12:01:43 pm »

Frogulus

• Gość
Kurcze, ale to się dzieje tylko podczas deszczu -> więc podejrzewam wpływ wilgoci. Do bezpieczników raczej wilgoć nie dociera.
Próbowałem dostać się do silniczka, ale tam z kolei mam nie najlepszy dostęp. Zdj?łem wycieraczki i listwę plastikow? pod przedni? szyb?, ale to było za mało.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 25, 2006, 14:00:46 pm »

PeNY#1816

• Gość
Ale popraw mnie je?li się mylę ale jak nie pada to nie używasz wycieraczek, tak... :?:  Więc sk?d stwierdzenie że to się dzieje tylko podczas deszczu :?:

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 27, 2006, 18:42:35 pm »

Frogulus

• Gość
Testowałem w garażu - przy okazji regulacji spryskiwaczy. Zużyłem sporo płynu i trochę sobie popracowały. Nie działo się nic niepokoj?cego.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 27, 2006, 22:10:07 pm »

karol-1987

• Gość
no to skoro podczas wilgoci to masz gdzies polaczenie elektryczne skopane... moze gdzies Ci ucieka prad na kablach od tych wycieraczek.. popatrz sobie na kabelki, moze ktorys przetarty, moze ktorys uszkodzony... nie wiem jak w plusie, ale urzadzenie mikroprocesorowe chyba nie odpowiada tylko za wycieraczki, hę?

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2006, 22:56:29 pm »

PeNY#1816

• Gość
Ewidentnie zwarcie  :?

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 29, 2006, 14:12:21 pm »

Frogulus

• Gość
No wła?nie. Tylko gdzie to może być. I co ważniejsze jak tam się dostać?
Cholera, czuję że jednak do silniczka muszę się dostać. Znacie jakie? łatwe sposoby?

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 29, 2006, 14:53:37 pm »

PeNY#1816

• Gość
Dynamit :?: :!: :?:

A tak na poważnie to chyba najwygodniej będzie co? w okolicach podszybia pokombinować. Pisz do kolegów CZAKU i CYNEQ, onie będ? wiedzieć jak na mój gust jak się do tego dobrać...

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 29, 2006, 15:55:45 pm »

Arnold

• Gość
Zdejmujesz podszybie (4 wkręty), zdejmujesz wycieraczki (klucz 13), podwadzasz czym? takie gumowe osłonki, dalej pewnie odkręcasz ramiona wycieraczek (tak mi się zdaje, ale do silniczka nie zagl?dałem, tylko chciałem poprawić ramię bo mi się obluzowało) - klucz 21. A cało?ć wyci?ga się chyba od dołu.

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 31, 2006, 19:05:50 pm »

wiciu

• Gość
i jeszcze odkręcasz t? osłonę czarn? od strony komory silnika wzdłuż całego podszybia

U mnie z kolei wycieraczki nie zatrzymywały się na dole szyby oraz się nie wył?czały, więc wyci?gn?łem silniczek i poprawiłem wszystkie luty na płytce drukowanej przy silniczku. Przez ponad rok miałem spokój, teraz znowu czasem nawalaj?.