Kiedy? w jakim? czasopi?mie widziałem test i się okazało, że jedyny antyradar, który co? wykrył to był najdroższy ze wszystkich w te?cie - ponad 2000 zł, a odległo?ć to chyba 200 czy 300 m...
SuszarkaNajczę?ciej spotykana broń

Zasięg najcze?ciej spotykanych urz?dzeń Rapid i K15 zależy od prędko?ci jad?cego pojazdu. Ok. 150 m dla aut jad?cych do 60 km/h i do 300 m dla aut jad?cych powyżej 100 km/h. Wi?zka promieniowania wysyłana jest
tylko w momencie pomiaru, czyli
przez ok. 4 sekundy. W razie wpadki daje to kierowcy czas na wyhamowanie. Pod warunkiem, że szybko zauważy celuj?cy w niego radar. Nowoczesne radary s? jednak o wiele szybsze. Dokonuj? pomiaru w zaledwie 60-70 milisekund - za krótko, by wyhamować.
FotoradarFotoradary emutuj? wi?zki przez cały czas. Pomiar prędko?ci odbywa się z odległo?ci od 7 do 60 m.
LidarNajnowocze?niejsze i najdokładniejsze urz?dzenie, wykorzystuje laser. W polskiej policji to jednak jeszcze rzadko?ć. Wygl?da jak duża lornetka

Wysyłaj?c punktowo wi?zkę lasera, może namierzyć prędko?ć nawet pojedynczego auta w gęstym ruchu., czego zwykły radar nie potrafi. Punktowa wi?zka sprawia, że lidara trudno wykryć antyradarem.
Anty...co? tam 
Professional RX65
Obsługuje wszystkie możliwa pasma europejskie i amerykańskie, w tym laserowe.
Cena: 1699 zł
Whistler 1734
Jeden z tańszych, wykrywa wszystkie rodzaje radarów oraz zapewnia ochronę przed radarami laserowymi w promieniu 360 stopni.
Cena: 329 zł
Cobra Pro 7080
Wykrywa wszystkie radary używane w Polsce. Zapewnia 360-stopniow? ochronę w zakresie pasm laserowych. Jest ponoć niewykrywalny dla detektorów antyradarów (ł?cznie z najgor?niejszym Sprectre I) oraz ma możliwo?ć wysyłania krótkich impulsów radarowych pozwalaj?cych wykryć radar policyjny wł?czony nawet na chwilę.
Cena: ok. 250 zł
Snooper 715IS
Spora czuło?ć i daleki zasięg. Wykrywa wszystkie europejskie częstotliwo?ci, także laserowe. Posiada funkcję automatycznego wyciszania.
Cena: 639 zł
To jest artykuł z czasopisma. W razie czego ja nic nie wiem, bo nie testowałem tego sprzętu :mrgreen: Jak ten post sprawia jakiekolwiek "zagrożenie" to do kosza. Cały artykuł znajdziecie tutaj
http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3541351.html