Hmmm... Moze opisze w czym jest problem z wycieraczkami, bo w sumie jeszcze tego nie pisałem...
Przy ci?głej pracy, na biegu 1 i 2 działaj? OK. Przy wyłaczaniu z 1 biegu ci?głego robi? dodatkowy 1 pełny cykl i się zatrzymuj? w miejscu wyłaczenia (tzn. je?li tryb ci?gły wył?czę, gdy wycieraczki s? w połowie szyby, to zrobi? 1 pełny cykl i się zatrzymaj? w połowie szyby, tym samym miejscu co je wył?czyłem). Gdy właczę na pracę przerywan? czasowo, robi? pierwsze ok. 1/2 cyklu i już się nie rusz? z miejsca. Gdy s? wył?czone i poci?gam d?wignię do siebie (powinno być 1 cykl), robi? ok. 1 cyklu, ale po paru takich "cyklach" się rozjeżdżaj?. Przy zał?czeniu spryskiwacza (powinno być 3 cykle) robi? ok. 2/3 .
Pytanie do znaj?cych temat lub którzy juz mieli podobne przej?cia: w czym może tkwić problem? Najpierw myslałem, że to jest APE. Ale po odnowieniu i sprawdzeniu pozostałych układów, jak kierunki itp. powinno być wszystko OK. Tym bardziej, że czasami podczas jazdy nagle zaczyna wszystko być "po pańsku" i wycieraczki działaj? OK. Ale te okresy poprawnej pracy nie trwaj? zbyt długo
Jaki układ powoduje powrót wycieraczek na dół szyby po wył?czeniu z biegu ci?głego?