Autor Wątek: Co to za przycisk :)  (Przeczytany 8694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co to za przycisk :)
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 10, 2006, 04:08:04 am »

PeNY#1816

• Gość
Cytat: "Senn#1869"
Powiem szczerze ze beznadziejnie to wyglada :)

Ale działa... :D

« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 10, 2006, 16:43:24 pm »

bruns

• Gość
Ten wł?cznik nie jest od poldka tylko od starej LADY 2103 . Mam tak? deskę i w niej taki samiu?ki siedzi po lewej stronie . Służy on do wł?czania o?wietlena zegarów . W twoim poldku będzie podł?czony do czego? innego . Może kto? kiedy? montował dodatkowe halogeny i ten wł?cznik pozostał ? Ale najprawdopodobniej jest to patent na ręczne wł?czanie wentylatora chłodnicy . czujniki w chlodnicy lubiły się czesto psuć i wielu ludzi montowało dodatkowy wł?cznik i przewody z koncówkami podci?gało w pobliże chłodnicy . Gdy czujnik padnie i silnik się zaczyna mocno grzać to przepinasz przewody z czyjnika pod te dodatkowe i sterujesz wentylatorem ręcznie z kabiny dodatkowtm wł?cznikiem . W latach 80 ten patent był bardzo modny i przydatny bior?c pod uwagę słab? jako?c czujników . popatrz pod maskę czy w okolicy chłodnicy po prawej stronie  na dole nie masz lużnych dwóch przewodów , to może być wła?nie to.

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 10, 2006, 16:51:39 pm »

RooS

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
W latach 80 ten patent był bardzo modny i przydatny bior?c pod uwagę słab? jako?c czujników

nie tylko w latach 80 ... nawet dzis paru klubowiczow ma taki patent u siebie ... ;)

« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 11, 2006, 19:46:04 pm »

PeNY#1816

• Gość
Ja mam... ale jako dodatkowy obwód... normalnie działa automatycznie, ale je?li czasem gdzie? na dłuższych podjazdach (w okolicach Przemy?la ich nie brakuje) zaczyna temperaturka sięgać kryzysowych warto?ci, to mogę sobie ręcznie odpalić jeden b?dx dwa wentylatorki... :D

« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 11, 2006, 22:38:29 pm »

Joker

• Gość
Grabek dowiemy sie wkońcu czy on jest podł?czony ?  :mrgreen:

[ Dodano: 2006-09-11, 22:57 ]
i ktora z podanych mozliwosci tu jest prawdziwa  :roll:

« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 14, 2006, 19:39:53 pm »

Grabek

• Gość
Ha, już wszystko wiem  :roll:  Kabelki od tego wł?cznika dochodz? do chłodnicy, tego gniazdka co jest na dole, ale nie były podł?czony. Jak mniemam, jest więc to do ręcznego odpalania wiatraka!

bruns - miałe? racje :)

Pozdro !!!

« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 21, 2006, 15:27:24 pm »

RATMAN#1809

• Gość
A po co ci?gn?ć aż do czujnika na chłodnicy jak kable od czujnika id?... do skrzynki z bezpiecznikami i steruj? umieszczonym tam przeka?nikiem.......
Chyba że kto? ma za dużo kabla...........
ja miałem mało i mam podpięte do przeka?nika

« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 21, 2006, 15:29:56 pm »

marcinmk2

• Gość
To tak jak ja tez do przekaznika

« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 21, 2006, 16:17:02 pm »

Boczek

• Gość
Ja mam od przeka?nika przez knefelek od przeciwmgielnych przednich z caro 2.