Podł?czyłem się pod wtyczkę zasilaj?c? sonde i okazło się że sygnał z komputera ma warto?ć
0,64v i tu się zastanawiam czy wogóle powinno być jakie? napięcie, napięcie na grzałkach 13,5v ; sonda jak wcze?niej wspomniałem na jalowym i po wł?czeniu zaplonu ma około 1v i oscyluje w okolicy 1v ale niemrawo. Podczas dodawania gazu oscylacja praktycznie jest nie zauważalna ale gdy puszcze gaz warto?ć 1v spada nawet do 0,3v poczym ponownie ro?nie do 1v .Ten 1v jest do momentu kiedy komputer nie wył?czy przekażnika jakie? 5 sekund po wył?czeniu zapłonu. Nie wiem czy z t? sytacj? nie ma zwi?zku wymieniona przeze mnie zł?czka od czarnych przewodów id?cych od akumulatora, stara zł?czka mi się kopciła przy większym poborze pr?du a na cewce zapłonowej byłó 11,5 v ale tetaz jest takie same jak na akumulatorze ale znowu te jaja z s?d?. Dodam że przed wymian? zł?czki na koputerze byo mniejsze napięcie ładowania około 1v w poruwnaniu z tym mierzonym miernikiem przy akumulatorze, ale czy się zmieniło to niewiem bo na kompie z nim nie byłem gdyż to kosztuje,a elektrycy słabo znaj? ten model i nie chce im się bawić i wnikać :mrgreen: Za wszelk? pomoc z góry dziękuje :D