Autor Wątek: Witam wszystkich kupiłem poldka i proszę o rady :)  (Przeczytany 1892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich kupiłem poldka i proszę o rady :)
« dnia: Wrzesień 08, 2006, 21:51:28 pm »

kamilkropka

• Gość
Witam :)

Kupiłem poloneza atu + z 98 roku za 3700 z gazem i aluskami :)
Oto co muszę w nim zrobić i proszę o porady jak najlepiej i najskuteczniej to zrobić :)
1. Nie działa ogrzewanie tylnej szyby. Jak sprawdzić czy moze padnięty jest wł?cznik.
2. Po zapaleniu po naci?nięciu hamulca powinna zgasn?ć ta kontrolka a u mnie czasme niestety nie chce? Co to moze być
3. Nie mam plastku do montowania zderzaka z przodu (ten z boku). Ma kto? moze co? takiego albo zna jakis inny sposob na to :)
4. W silniku klekocze jakby jeden zawór (sprawdzałem ci?nienie: 10,8,8,9) wymieniłem ?wiece, przewody.

No jest jeszcze parę pierduł ale za dużo by pisać :)
To jest priorytetem do zrobienia :)
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2006, 23:29:54 pm »

Arnold

• Gość
1. Zacznij od najprostszych rzeczy -> bezpieczniki i takie tam. Jak tam wszystko gra, to może za?niedziała Ci ta kosteczka przy szybie. Po czym wogóle wnioskujesz, że ogrzewanie nie działa??
2. Kontrolka odpowiada za ?wiatła hamowania. Więc sprawd? żarówki i poł?czenia, styki.
3. Nie wiem jaki plastik. Może chodzi o plastikowe nadkole???
4. W polskich silnikach to groszowe sprawy, gorzej u mnie :mrgreen:

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2006, 21:00:53 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
za pierwsze dwa punkty odpowiada urzadzenie mikroprocesorowe APE,znajduje sie ono w desce rozdz za licznikem w lewym rogu.
Choc niewykluczone ze od ogrzewania padł bezpiecznik,a kontrolka mruga poniewaz sygnalizuje ona niski poziom płynu hamulcowego badz przepalona któras z zarówek,mysle ze mimo sprawnych zarówek a braku styku tez tak bedzie sie działo.
Nie chce Cie martwic aler masz strasznie niskie cisnienie na cylinmdrach a to moze oznaczac koniec silnika...dokładniej albo czeka Cie remont głowicy albo pierscieni,byc moze i tłoków a moze i to i to,nalezy na pewno dla ustalenia przeprowadzic próbe olejowa....

[ Dodano: 2006-09-09, 21:02 ]
Arnold#1910, ten plastik to tylko w plusie :)
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2006, 21:29:08 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "mastah22#1900"
kontrolka mruga poniewaz sygnalizuje ona niski poziom płynu hamulcowego ...

:lol:
ta kontrolka jest tylko od zarowek stopu
poziom plynu jest sygnalizowany na kontrolce recznego
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2006, 21:30:57 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
aaa tak sorry racja...Mea culpa
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2006, 22:27:22 pm »

Cycu_E30

• Gość
sprezanie u mnie: 11,5  10  11,5  12

dwojka do roboty (zawor wydechowy) w poniedzialek rozbieranko  :)

Re: Witam wszystkich kupiłem poldka i proszę o rady :)
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2006, 00:03:23 am »

Mebig#489

• Gość
Cytat: "kamilkropka"
Witam :)

Kupiłem poloneza atu + z 98 roku za 3700 z gazem i aluskami :)
Oto co muszę w nim zrobić i proszę o porady jak najlepiej i najskuteczniej to zrobić :)
1. Nie działa ogrzewanie tylnej szyby. Jak sprawdzić czy moze padnięty jest wł?cznik.
2. Po zapaleniu po naci?nięciu hamulca powinna zgasn?ć ta kontrolka a u mnie czasme niestety nie chce? Co to moze być
3. Nie mam plastku do montowania zderzaka z przodu (ten z boku). Ma kto? moze co? takiego albo zna jakis inny sposob na to :)
4. W silniku klekocze jakby jeden zawór (sprawdzałem ci?nienie: 10,8,8,9) wymieniłem ?wiece, przewody.

No jest jeszcze parę pierduł ale za dużo by pisać :)
To jest priorytetem do zrobienia :)
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc

1 i 2 to urz?dzenie mikroprocesorowe, najlepiej pożyczyć z innego przed kupnem bo trochę kosztuje i nie pomyl tego od Caro+ bo ci nie podziała za dobrze ze względu na to że w caro s? 2 żarówki stop, a w atu 3 żarówki, ale na podmiankę by sprawdzić czy działa ogrzewanie może byc od Caro+
3. Nic nie poradzis zna to, zderzaka raczej nie przewiercisz, rozumiem że chodzi ci o czarny trójk?t mocowany na takie ?mieszczne żyletki do zderzaka a następnie do karoserji. Przejed? się na jaki? szrot i poszukaj, jeżeli plastik masz a brakuj? ci żylteki to przyklej to na poksipol albo co? podobnego.
4. Sprawd? olej, zawory w tych modelach s? regulowane hydraulicznie, gdy masz stary b?d? kiepskiej jako?ci olej hydrolegulator nie ma odpowiedniego smarowania i wtedy zaworek klekocze.