A dokładnie kiedy cała deska zapala się na czerwono?, jak zdejmiesz nogę z gazu?. Wygl?da mi to podobnie jak kiedy? u mnie w ga?nikowcu. Po zdjęciu nogi z gazu w wrzuceniu luzu silnik poprostu próbował zgasn?ć (nie trzymał obrotów biegu jałowego). Tak samo było podczas pracy na biegu jałowym. Przyczyn? tego jest fakt, że silnik nie może utrzymać wła?ciwych obrotów biegu jałowego i pracuje (czasem obroty tylko chwilowo spadaj? i po jednej przegazówie jest ok) na obrotach bliskich zga?nięcia przez co jest zbyt małe ci?nienie oleju i zbyt małe napięcie ładowania i wtedy zapalaja się kontrolki. Po naci?nięciu gazu wszystko wraca do normy. Jeżeli tak jest u ciebie to nie elektryka tylko problemy z biegiem jałowym. Proponuję przeczy?cić ga?niczek i sprawdzić zaworek elektromagnetyczny biegu jałowego - takie badziewie wkręcone do ga?nika od strony przodu autka, do którego podł?czony jest jeden kabelek, może tam co? nie ł?czyć (najprawdopodobniej na oprawce bezpiecznika, która jest na tym kabelku) i wtedy jest problem. Jeżeli masz wtrysk to szczerze mówięc nie wiem bo z takim problemem w silniku z wtryskiem jeszcze się nie spotkałem ( w sumie nie wiem, czy taki problem w ogóle może wyst?pić przy wtrysku - obroty kontrolowane przez sterownik).
Pozdr.