Autor Wątek: MILCZˇCA SYRENA AUTOALARMU  (Przeczytany 1769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MILCZˇCA SYRENA AUTOALARMU
« dnia: Październik 09, 2006, 18:26:57 pm »

mariusz_u

• Gość
WITAM!!!
Jakis czas temu przestala dzialac syrena autoalarmu - nie wyje. Poza tym alarm zalacza sie, ale co z tego jak nie slychac ze mi radio kradna (a szkoda bo JVC ;-)   W zwiazku z tym mam pytanie: czy to tylko syrena padla i czy mozna zamontowac jakakolwiek np. oferowana na allegro? Grunt zeby wyla...

:?:P.S.
W jakiej pozycji powinien znajdowac sie wlacznik pod maska przelaczany malym kluczykiem? Sa dwie pozycje:
1 pozycja to czerwona kropka
2 pozycja to zielona kropka

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2006, 19:43:56 pm »

Arnold

• Gość
Zakładam, że nie jest tak, że wył?czyłe? j? i zapomniałe? wł?czyć :) Może padł jej akumulatorek jak długo "wyła"?? A je?li nie to nie wiem, kolega w maluchu miał w niej jakie? zimne luty w płytce o dlatego nie działała. Teraz w golfie też mu wysiadła... (ale to golf to czym się przejmować :mrgreen: )

Re: MILCZˇCA SYRENA AUTOALARMU
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2006, 20:56:38 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Cytat: "mariusz_u"
czy to tylko syrena padla i czy mozna zamontowac jakakolwiek np. oferowana na allegro? Grunt zeby wyla...

no dla podmiany mozesz podlaczyc co innego i wtedy bedziesz wiedzial czy to tylko syrenka czy tez jakis modul w alarmie ;) ale opcja jakas opisal Arnold#1910 tez wchodzi w ra"ch*"be
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 25, 2006, 11:10:11 am »

cris22

• Gość
odł?cz syrenę i podł?cz pod aku jeżeli nie działa wywal i daj inn? na 12V

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2006, 17:00:26 pm »

wizi2

• Gość
witam
mam pytanko
mam alarm w poldku caro chyba seryjny poldek z 95/96 wersja eksportowa
nie działa mi syrena. jak sprawdzic czy jest na akumulatorki czy zasilana z  akumulatora?
i jak jest z wł?snym zasilaniem czy da sie to naprawic czy odrazu kupywac nowa. po za ta syrena reszta działa pokliknieciu poilotem  uzbraja sie a jak sie mocniej walnie to sie właczaja swiatła.
prosze o pomoc

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2006, 09:04:30 am »

e_gregor

• Gość
Cytat: "cris22"
syrena z własnym aku ma 3 przewody

...lub 4 i kluczyk do jej dezaktywacji, ponieważ surenki z własnym aku po odłaczenia zasilania głównego wyj?