Autor Wątek: Czym uszczelnić rury w instalacji  (Przeczytany 2434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czym uszczelnić rury w instalacji
« dnia: Październik 10, 2006, 12:50:04 pm »

e_gregor

• Gość
Obejmy powinny wystarczyc razem z nowymi weżami. Je?li dalej czje? smrodek to pewnie z reduktora lub gdzies z innej czesci instalacji. W takim przypadku musisz jechać do gazowników. Gdyby Ci ciekło na weżu łacz?cym reduktor z ga?nikiem (mikserem) to musiałby? mieć dziury w węży bo tam jest znikome ci?nienie (a w zasadzie podci?nienie)

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2006, 12:51:24 pm »

darczello

• Gość
Chce to zrobic - sam bo juz te rury sciagalem jak wyciagalem silnik i wiem ze gazownicy to uszczelniaja jeszcze oprocz obejmek, ale nie wiem czym i dlatego pytam, myslalem cos o jakims silikonie uszczelniajacym, ale wlasnie nie wiem jak to sie nazywa ..

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2006, 12:52:08 pm »

Cyneq

• Gość
Obejmy? Wy macie obejmy na rurach z gazem??
Nie musisz mieć nieszczelno?ci, może masz za dużo gazu podawanego i wraca z filtra.
Jed? do gazwoników.
ewentualnie metoda wody z mydłem na wykrycie nieszczelno?ci.
Dasz radę czy napisać jak?

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2006, 14:18:35 pm »

Russell

• Gość
dziekciem -    czyli na ten przykład żywicą sosnową zmieszaną z  tłuszczem niedŹwiedzia  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2006, 20:38:11 pm »

Klima

• Gość
Moze przyszedl czas na wymiane przewodów

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2006, 17:32:46 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cyneq#1748,spokojnie chodzi o w?z gumowy ł?czacy mikser z reduktorem.
Nie stosuje sie zadnych dodatkowych uszczelnien jak tylko opaski zaciskowe,w?z jednak winien byc przystosowany do gazu(nie byle jaki-powinnes kupic waz do instalacji LPG)
Smierdziec moze z nieszczelnego układu wydechowego,tak jest najczesciej,zawirowania powietrza daja sie ostro we znaki i uprzykrzaja podróz/postój
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2006, 19:34:41 pm »

bruns

• Gość
darczelo nic nie zozumiem ! chcesz uszczelnić rury prowadz?ce do silnika i do gażnika ! ale konkretnie co ? Przewody gazowe , paliwowe  , gumowy przewód z parownika czy jeszcze co? innego np. odmę ? Piszesz ze kupiłe? nowe rury i obejmki , ale jakie i do czego ? Może rura wydechowa . pisz konkretniej aby uzyskać konkretn? poradę .