Autor Wątek: Białystok Spotkania Krywlany  (Przeczytany 39199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Białystok Spotkania Krywlany
« Odpowiedź #160 dnia: Marzec 16, 2008, 11:23:52 am »

ToM

• Gość
FSO maniak roboty troszke jest a jeszcze więcej pieniedzy potrzeba. A w Twojej kwestii nie umiem pomoc bo gaznikowca i tak pod kompa nie podlaczaja :mrgreen: hmm a jak wywali uszczelke pod glowica bedzie bardzo brudny silnik to moze nierowno pracować :?: nie mam zadnych objawow typu maslo pod korkiem olej w zbiorniczku itp. ;) u mnie tylko nie rowno pracuje ciezko mu ruszyc i strasznie szarpie i sie dusi.

Hmm kurde ja to w maju moze przyjade :D bo widze ze z kasa sie nie wyrobie, bo teraz ta uszczelka a w polowie kwietnia ubezpieczenie 400 zl za pol roku prawie :( :D

« Odpowiedź #161 dnia: Marzec 16, 2008, 12:27:53 pm »

FSO maniak

• Gość
Jak się dusi, to niekoniecznie musi byc uszczelka. Na poczatek wymien filtr powietrza, zobacz, czy nigdzie nie dostaje lewego pow. Oglądnij swiece. Jezeli spalanie bedzie przebiegalo prawidlowo, to ich barwa powinna byc brązowo-kawowa. Jezeli są okopcone na czarno, to mozliwe, ze masz za bogatą mieszanke. Sprawdz tez zaplon dla wszystkiego no i slynny zielony kabelek :)

« Odpowiedź #162 dnia: Marzec 16, 2008, 12:34:02 pm »

ToM

• Gość
wszystko bylo sprawdzane i nowe, nawet zawory mialem ustawiane i dalej nic. A wszystko zaczeło sie od tego ze wyjechalem sobie pewnego dnia z spod swiatel i dostalem pilny telefon i musialem byc szybko w pewnym miejscu i mialem zapietą dwójkę i i przycisnalem go troszke i od tej pory zaczal sie dusić przerywać itp. :( A czy uszczelka np na allegro tytulowana polonez 1500 pasuje do mojego caro GLE :?: http://www.allegro.pl/item325328198_komplet_uszczelek_8_szt_fso_1500_polonez_gratis.html
o własnie taka :?: mi sie zdaje ze pasuje ale moge sie mylić ;)

« Odpowiedź #163 dnia: Marzec 16, 2008, 13:11:57 pm »

FSO maniak

• Gość
Raczej w poldkach 1500 nic sie nie zmienialo, prócz wymiarów dyszek gaznika i krzywek walka rozrządu... :)

« Odpowiedź #164 dnia: Marzec 16, 2008, 13:53:37 pm »

ToM

• Gość
hmm w pierwszej kolejnosci zmienie uszczelke pod kolektorem ssącym bo od doly rurki od kolekotra sa mokre :| i mysle ze to to. Wtedy moze byc mało paliwa w filterku :?:

« Odpowiedź #165 dnia: Marzec 16, 2008, 15:50:21 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
    • FSO POLONEZ 2000/TC/MPI
    • http://www.fso.ptk.prv.pl
nie kupuj uszczelki od 1500, Maniak no tak zmienili dyszki krzywki i 1600 cm samo powstało  , a co do uszczelki to mogła polecieć jak mówisz że po daniu w pedał
tylko ja się dziwie że u mnie tak jak on nieraz widzi te 6tys. i nic mu się nie dzieje tak samo temperatura czasem dochodzi do 120 stopni ale już wykryłem ze wiatrak mam zepsuty czasem się odpala a czasem nie, a co do spotkania to wpadajcie pogadamy sobie trochę pooglądamy może pojeździmy parę fotek się porobi  :wink:

« Odpowiedź #166 dnia: Marzec 16, 2008, 15:53:03 pm »

FSO maniak

• Gość
Kurde, nie zobaczylem, ze ToM ma 1,6... Dokładnie, 1,6 to juz inna historia...

« Odpowiedź #167 dnia: Marzec 17, 2008, 09:54:21 am »

ToM

• Gość
najpierw zmienie uszczelke pod kolektorem i zobacze co sie bedzie działo. :)

« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 18, 2008, 21:04:42 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
dziś zaliczyłem krawężnik  :?   z opony zlazło powietrze (chyba będzie do wywalenia) i auto zaczęło ściągać  :(  jak narazie będzie na urlopie może wreszcie wezmę się za coś co planowałem  od dawna i tak to wychodzi czasem  :evil:

« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 19, 2008, 00:41:00 am »

vox+241

• Gość
Cytat: "Łukasz#842"
dziś zaliczyłem krawężnik  :?   z opony zlazło powietrze (chyba będzie do wywalenia) i auto zaczęło ściągać  :(  jak narazie będzie na urlopie może wreszcie wezmę się za coś co planowałem  od dawna i tak to wychodzi czasem  :evil:

Nie chcę straszyć ale u mnie po takiej akcji zimą było nieciekawie...

« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 23, 2008, 16:04:04 pm »

FSO maniak

• Gość
I jak tam poldek po przygodzie z krawęznikiem? Taka pogoda, ze az sie nei chce pstrykac fotek mojego samochoda, ale mam maly quiz. Jak myslicie, ktory z 4 samochodów na fotce nalezy do mnie? :)

« Odpowiedź #171 dnia: Marzec 23, 2008, 16:15:18 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
skrzywiona delikatnie podłużnica na szczęście zaraz za mocowaniem drążka reakcyjnego którą już po części wyprostowałem teraz pozostaje ob spawać je porządnie blachami by następnym razem ptfu nic takiego nie miało miejsca i zapewne wymienię jeszcze drążki reakcyjne bo pewnie się pokrzywiły i myślę że jeszcze będzie latał i nie jednego jeszcze zaskoczy to tyle panowie akcja spot się troszkę przeciągnie chyba że wpadnę czymś z innej stajni   :P

« Odpowiedź #172 dnia: Marzec 23, 2008, 16:17:43 pm »

ToM

• Gość
ten pierwszy obok passata :?:  :?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

« Odpowiedź #173 dnia: Marzec 23, 2008, 16:27:39 pm »

FSO maniak

• Gość
Cytat: "ToM"
ten pierwszy obok passata :?:  :?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ta
Swoją drogą, to neizle musiales przywalic w ten kraweznik... :/

« Odpowiedź #174 dnia: Marzec 23, 2008, 21:42:15 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
czy mocno to czy ja wiem miski nie zgubiłem  :P  fakt sanki sie wgięły w michę wiem jedno tylnymi kołami nie wskoczyłem na krawężnik a podłużnica już jest nadwyrężona przez ząb czasu w końcu 14 lat i ponad 220 tys. ale jestem dobrej myśli troszkę się je wzmocni ob spawa, zamknie się te otwory okrągłe ustawie zbieżność i będzie gitara jestem dobrej myśli a jak będzie zobaczymy  :|

« Odpowiedź #175 dnia: Marzec 24, 2008, 00:58:58 am »

ToM

• Gość
Cytat: "Łukasz#842"
akcja spot się troszkę przeciągnie

chyba u mnie tez sie przeciagnie bo nie wiem czy do tego czasu zdaze zrobic uszczlke pod glowicą w swoim Bolidzie :mrgreen:

Też jestem dobrej mysli ze zrobisz i bedzie gicior ;)

« Odpowiedź #176 dnia: Marzec 25, 2008, 20:30:21 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
Koledzy ogłaszam że Polduś już jeździ i to całkiem prosto sam się zdziwiłem że wyjdzie aż tak dobrze  :D  Dziękuje przede wszystkim ojcu bo to on wyspawał mi autko, ale i tak jak porobię wszystko to co mam w planie to zajadę na ustawienie wszystkiego w zawieszeniu  :wink:

« Odpowiedź #177 dnia: Marzec 26, 2008, 11:17:02 am »

ToM

• Gość
To elegancko ;) Całe szczęscie, ze dało sie zrobic i ze praktycznie nie ma różnicy po chwili spotkania sie z krawężnikiem :mrgreen: To czyli na spota przyjedziesz poldziem to dobrze ;) To co na kiedy wstepnie sie umawiamy :?: Ja już zamowiłem czesci pewnie jutro bedą i w weekend pojade do mechanika albo na poczatku tygondnia. Więc jak narazie wychodzi na to że na spocie bede ja Łukasz, Maniak. Czy bedą jeszcze jacyś chetni :?: :D

« Odpowiedź #178 dnia: Marzec 26, 2008, 12:23:36 pm »

gucio

• Gość
ale kiedy ten spot?

« Odpowiedź #179 dnia: Marzec 26, 2008, 12:26:05 pm »

ToM

• Gość
chyba wstepnie planowany na 5 kwietnia czyli w sobote. Zobaczymy jeszcze jak reszta z czasem stoi i sie wypowie wtedy ustalimy dokladnie :)