Autor Wątek: Most lukas...dwa rodzaje?  (Przeczytany 6066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Most lukas...dwa rodzaje?
« dnia: Październik 24, 2006, 21:59:23 pm »

wesley

• Gość
Hej,kupiłem drugi most do swojej bryki ponoć w idealnym stanie(mam gwarancję w razie czego),ale jest pewien problem :? Miał być wyjęty z plusa,a okazało się że u mnie jest trochę inaczej je?li chodzi o mocowanie amortyzatorów.Patrzyłem tylko przy kupnie czy ma bębny i już,a o tamtym dowiedziałem się u mnie w domu dopiero (90km od miejsca zakupu) :cry: Poprostu nie ma tam "kawałka blachy"jaka powinna być.Co z tym zrobić teraz,można to kupić,czym to spawać żeby było jak oryginał i wogóle jak to się nazywa ? :help:

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2006, 22:16:53 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
tzn jak inaczej
Inaczej to miały mocowane amortyzatory Trucki i stare poldki gdzie nie bylo amortyzatorów uko?nych tylko proste wchodz?ce do budy a je?li chodzi o  plusy bo takiego ty masz to wszystkie miały tak samo( w prej?ciówkach typu atu 96r były tez jeszce wsadzone proste ale nie we wszystkich poprostu wybryk fabryki)
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2006, 22:25:41 pm »

wesley

• Gość
No własnie ja mam sko?ne amorki u siebie,a ten most co kupiłem (też na bębnach) nie ma możliwo?ci założenia amorów jak u mnie,bo brakuje kawałka przyspawanej blachy...w tym jest problem :?

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2006, 22:28:52 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
trzeba dospawac
JA mam dorobione z ceownika 5 ,nie pamietam jakich wymiarow
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2006, 22:46:33 pm »

Offline Marcin OBR

• Sympatyk
    • Atu 1.4 16V GTi
Bo to jest most z Carówy tylko na lukasach, a wszystkie Carówy na lukasach miały amorki proste wyj?tkiem s? zwykłe Atu ,które od poczatku produkcji miały sko?ne 8)

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2006, 08:18:18 am »

wesley

• Gość
Cytat: "KGB"
trzeba dospawac
JA mam dorobione z ceownika 5 ,nie pamietam jakich wymiarow
KGB możesz zrobić jakie? fotki jak to wygl?da u Ciebie? Plisssss... :twisted: Jak? spawark? to trzeba przyspawać?

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2006, 17:50:06 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
moge ,ale dopiero w piatek jak bede w domu
mi to przyspawal spawacz zwykla elektroda ,ale mozesz spawac czym chcesz ,aby byla gruba i mocna spoina
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 25, 2006, 18:12:56 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Proponuję się z kim? wymienić
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 25, 2006, 20:52:18 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
wszystkie ATU maja ukosne amory, dodatkowo wszystkie plusiaki tez zarowno caro jak i atu. Kupiles mosta ,ze zwyklego caro, jak mozesz to podmien a nie baw sie w spawanie

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2006, 05:35:16 am »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
To moze go nie zakladaj nawet, bo skoro mial byc od Plusa a nie jest, bo skoro mial nie wyc to...? :?

Atu oraz Plusy maja skosne amory, natomiast na dewiacje KGB nie ma co zwracac uwagi bo tylko zamiet zbedny robi
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 26, 2006, 09:54:40 am »

wesley

• Gość
Zamiana z kim? odpada...Go?ciu dał mi gwarancję cichej pracy tego mostu i zaryzykowałem.Zreszt? on też nie był na 100% pewny czy to od plusa jest.Tak czy inaczej je?li ma być cichutko to warto dospawać te mocowanie i cieszyć się cisz? w aucie :mrgreen: Najchętniej odci?łbym te oryginalne mocowanie od swojego mostu i dospawał do tego,ale jak się okaże,że on wyje to drugi raz odcinać i znowu spawać to może być ciężko.I dlatego jeszcze raz [glow=blue]poproszę KGB o fotki i jakie? wymiary tego mocowania zrobione z ceownika ;) [/glow]

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 26, 2006, 13:13:39 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
ja ci powiem tak, szukaj tego na AK bo tam ktos to spawal, od KGB dostaniesz rysunki albo fotki za rok minimum a i tak bedzie to takie ze sie przewrocisz

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 26, 2006, 17:14:02 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
dla G.T.#092 i jego ?wity (podejzewam ,ze naleza do nich OZZ#1845 i Lodówa#1826)  mam przekazac:

"z mamisynkami , imbecylami, dziećmi neostrady nie rozmawiam "

wesley
pisalem ,ze zdjecia w piatek
dzis jestem w wawie ,jutro bede u siebie i zrobie zdjecia ,umieszcze do wieczora napewno

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 26, 2006, 18:24:26 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
To jak ten od kogo kupowałes most nie wiedział z jakiego to auta to anpewno wiedział jak cicho pracuje

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 26, 2006, 18:31:49 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Cytat: "Van#1860"
To jak ten od kogo kupowałes most nie wiedział z jakiego to auta to anpewno wiedział jak cicho pracuje
Jakto skad? Nawalil smaru i trocin wiec musi cichutko chodzic :twisted:
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 26, 2006, 18:51:18 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
aaa Czyli tak zwany regenerowany ;)

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 26, 2006, 22:40:39 pm »

Offline G.T.

• Sympatyk
Cytat: "KGB"
dla G.T.#092 i jego ?wity (podejzewam ,ze naleza do nich OZZ#1845 i Lodówa#1826)  mam przekazac:

"z mamisynkami , imbecylami, dziećmi neostrady nie rozmawiam "

wesley
pisalem ,ze zdjecia w piatek
dzis jestem w wawie ,jutro bede u siebie i zrobie zdjecia ,umieszcze do wieczora napewno

dziecka neostrady szukaj w sobie, u nas w miescie sa sieci osiedlowe i miejskie, a u ciebie w Koziej Wólce to dostep do netu wlasnie macie przez NEO w domu sołtysa, wiec lepiej kulnij sie pod remize , bo tam moze szpanowac swoimi madafaka zderzakami na wkreci i max gleba.

Ostatnio Guciu pokazywal,ze rdza to tuningowy TREND ( dla mnei TRˇD) ,wiec moze doczkeasz sie kiedys, ze zostaniesz bożyszczem tuningowej braci i wszyscy beda robic swoje auta na KGB STAJL. Chlopie brak mi do ciebie juz slow, bylem cicho przez tyle miesiecy, ale zaczynasz mi ponownie dzialac na nerwy

« Odpowiedź #17 dnia: Październik 26, 2006, 23:47:39 pm »

e_gregor

• Gość
Szkoda że nie jestem moderatorem. Bany sypałyby sie jak nowe podatki z PiSu(aru)

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 27, 2006, 18:46:43 pm »

wesley

• Gość
Cytat: "Van#1860"
aaa Czyli tak zwany regenerowany ;)
He he...bez zazdro?ci poproszę :mrgreen:  Więc tak...dzi? o 17 odpaliłem brykę na "nowym" mo?cie,zalałem Hipol 15F,bez hamulców z tyłu i bez amorów( zabrakło dnia na wszystko) wyjechałem na rundkę i w przedziale 0-90km/h ciszaaaaa  :lol: Więcej było strach się rozpędzić,bo bujanie było wielkie! Jutro dokończę hamulce i tylko te "zaczepy" muszę jakie? zrobić i oby było cicho już na wieki :twisted:

« Odpowiedź #19 dnia: Październik 27, 2006, 20:53:06 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
nie chcialo mi sie wchodzic do kanalu ,wiec zdjecia z kucaka
mam 4 ,ale nie moge zalaczyc dwoch ,wiec narazie daje dwa z trudem zalaczone  :x