Autor Wątek: Centralny i alarm  (Przeczytany 2112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Centralny i alarm
« dnia: Październik 28, 2006, 22:53:51 pm »

popo76

• Gość
Witam,

Czy kto? może wie jak podł?czyć centralny zamek (wymontowany został z brata poldka i wie tylko tyle, że to taki tani z allegro :smile: ) do alarmu FOX AB015 N? Po założeniu centralnego zamka z kluczyka wszystko fajnie chodzi ale chciałbym to podł?czyć od alarm, żeby mieć możliwo?ć otwierania pilotem. W centralnym zamku zostały dwa niewykorzystane przewody (biały i chyba br?zowy) i pewnie to wła?nie je trzeba gdzie? podpi?ć. Jeżeli to będzie jaka? informacja to mastery maj? po 5 przewodów. Nawet nie wiem gdzie jest umieszczona centralka alarmowa. Czy jest jaki? uniwersalny sposób na podł?czenie tego?  

P.S. Jeżeli było to proszę o link i wyrzucenie tego tematu  :smile: .
Pozdrawiam.

Centralny i alarm
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2006, 22:56:43 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
popo76 zgadza sie - te dwa luzne przewody sluza do podlaczenia do centralki alarmu. Nikt CI tu nie zgadnie gdzie jest Twoja centralka alarmu... Szukalbym osobiscie za deska rozdzielcza lub pod zegarami.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

Centralny i alarm
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2006, 23:04:10 pm »

popo76

• Gość
Może ?le postawiłem pytanie  :smile: . Nie chodzi mi o znalezienie centralki (to mam nadzieję odnale?ć :smile: ) tylko czy w tej centralce będ? też jakie? przewody czy trzeba się do czego? wpi?ć?

Centralny i alarm
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 10:40:30 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
A no z tego co mi mówił takie jeden fachowiec od alarmów to każdy zamek bedzie miał wyjscie a po za tym najlepiej zobacz na centralke alarmu i czy s? jakie? miejsca wolne najprędziej to takie wsówki jak w komputerach takie małe i to tamto steruje....

Centralny i alarm
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2006, 12:02:43 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
U mnie w alarmie jest oddzielny port do sterowania zamkiem elektrycznym. Jak bedzie u Ciebie - nie wiem.
Ale proponuje na stronie glownej z artykulow posciagac sobie instrukcje do kilku centralek alarmowych. Tam masz schematy i zobaczysz jak to jest zrobione.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

Centralny i alarm
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2007, 22:32:00 pm »

Venomus

• Gość
Siemka... psuje mi sie auto alarm... Znalazlem taka stronke... mozecie mi pomóc w wyborze auto alarmu?? Centralnego zamka..?? czekam na propozycje...

Auto alarmy

http://www.exus.pl/products,category,1

Centralny zamek

http://www.exus.pl/products,category,5

[ Dodano: 14 Kwi 2007 06:10 ]
A wogule to sorry za tak brutalną zmian tematu.. ;p

Centralny i alarm
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2007, 08:03:52 am »

Boczek

• Gość
AUTOALARM EXUS V10 EXPERT (PILOTY TA20)
Posiada wszystkie funkcje tylko o zmiennym kodzie się nie doczytałem.

SIŁOWNIKI CENTRALNEGO ZAMKA EXUS CL-03
Co do siłowników to czym mocniejsze tym lepiej.
Do otwieranie przednich drzwi wystarczą 2.5 kg ale do tylnych potrzeba troche mocniejsze.

Centralny i alarm
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2007, 19:43:55 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Venomus, nie szkoda Ci kasy na jakis mega alrm?? myslisz ze Cie przed czyms uchroni?? Ja załuje ze kupiłem alarm,bo mogłem kupic tylko sterownik do obsługio centralnego z pilota,bez alarmu,da sie pod niego podpiac kierunki do sygnalizacji i styknie,i tak wiecej mi nei trzeba.AC przeciez nie masz(chyba),zeby alarm był wymagany
  • Jef
  • Czaku

Centralny i alarm
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2007, 09:54:51 am »

Venomus

• Gość
mega alarm?? Uważasz ze 300 zl za alarm z bojerowym kluczykiem i normalnym zabezpieczeniem to dożo?? Stary... ja tego samochodu raczej juz nie sprzedam... za duzo pracy i kasy w niego wsadzilem ze by go sprzedawac. Po za tym jest to moje pierwsze auto... wiec jest jakiś sentyment u mnie do tego Poldusia. Chce go zrobić go tak ze by nie był takim zwyklym polonezem. Chce doprowadzic go do stanu perfekcyjnego. Np. w przyszla sobote bede wymienial cale zawieszenie oprocz wachaczy i drązków reakcyjnych amortyzatowrów resorów i sprezyn. (na razie) Czyli wszystkie swoznie.... końcówki... łączniki stablizatorów. Juz to kupiłem i wydałem na to wszystko 300 zl. W tym sa jeszcze  jakieś gumy tuleje. Za miesiac wymienie sobie krzyzaki w wale i podpore. a za 2 tygodnie zkladam gaz do niego... ale gaz bedzie ujzywany..(600 zl)

[ Dodano: 16 Kwi 2007 10:01 ]
Te normalne zabezpieczenia to jest domykanie 4 szyb,  czujniki ultra dzwiękowe, dwu strefowy czujnik wstrząsu, czujnik mikrofalowy.

[ Dodano: 16 Kwi 2007 10:01 ]
nie posiadam AC...

Centralny i alarm
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2007, 11:30:27 am »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Cytat: "Venomus"
w przyszla sobote bede wymienial cale zawieszenie oprocz wachaczy i drązków reakcyjnych amortyzatowrów resorów i sprezyn. (na razie) Czyli wszystkie swoznie.... końcówki... łączniki stablizatorów.
nie chce sie czepial ale uzyte sformuowanie "cale zawieszenie" chyba w Twoim wypadku jest troche naduzyciem ;).
To nie lepiej bylo kupic jakiegos mlodszego poldka w lepsdzym stanie niz wkladac kase w starca? W podpisie masz ze to Caro+ to jak juz kupowales plusiora to trza bylo wybrac jakis w stanie bdb.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

Centralny i alarm
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2007, 08:11:32 am »

Venomus

• Gość
Na tamten czas dysponowalem niestety tylko takimi pieniedzmi.. zreszta dalem za niego 2 tys zl. kupilem te gadzety od ukladu sterownia.. Koncowki swoznie koncowki drazkow reakcyjnych itd... wydalem 300 zl.. czy jak bym kupil stan "bdb" to mial bym nowe czesci w nim..??? tak jak porobie to wiem ze to jest dobrze zrobione i wiem kiedy to wymienialem..a tak.. kot w worku..