Autor Wątek: Czujnik położenia wału - GLI  (Przeczytany 1781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czujnik położenia wału - GLI
« dnia: Listopad 01, 2006, 21:47:50 pm »

Paolo_77

• Gość
Witam ,kto mi odpowie w,w którym miejscu mam szukać czujnka położenia włu korbowego w Caro 1,6GLI.Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2006, 23:01:56 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
nad kolem pasowym walu korbowego
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2006, 23:25:58 pm »

karol-1987

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
nad kolem pasowym walu korbowego
zgadza sie. jest po lewej stronie, ustawiony jakby na godzinie 10, cos takiego. kolor czarny, wokol plastikowy, srednica nawet chyba nie 1cm, dlugosc ok 6cm, idzie do niego 1 kabelek. wszystko podaje z glowy wiec brac to pod uwage.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2006, 06:56:40 am »

Paolo_77

• Gość
Dzięki ,czy ten czujnik może być przyczyn? do nie odpalania mojego "POLO"

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2006, 09:31:28 am »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
poloneza to tak, ale czy polo(nie udzielamy takich informacji) :D  sprobuj a sie przekonasz :roll:
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2006, 22:16:50 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
polo - prawie jak POLONEZ  :roll:

czujnik polozenia walu to najwazniejszy czujnik wtryskowca
jednak powdow nieodpalania moze byc kilka
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 01, 2007, 12:47:20 pm »

marcinmk2

• Gość
Powiem tak tez mialem problem z uruchomieniem mojego poldroverka.Bylo zimno tak ponizej 6 stopni poldek ni cholery nie odpalil i tak ze dwa lata.Wkur.... sie zalogowalem na tej stronie i koledzy pomogli napisali ze to wlasnie moze byc wina PWK czyli czujnika polozenia walu.Wymienilem ale tez w ciemno bo nie mialem pewnosci na 100% ze to akurat ten czujnik jest walniety.W sklepie nie przyjmowali reklamacji na czesci elektroniczne.Koszt mojego czujnik to ok 180zl (nie malo) przypomne ze kupywalem tak naprawde w ciemno.Założylem i jak reka odja odpala bez problemu.Takze ja bym stawial na 90% ze to czujnik PWK ale sparawdz podstawowa rzecz!.Przekrec go jesli nie odpali, wykrec swiece i zobacz czy sa mokre w paliwie.Jesli sa to wszystko wskazuje ze to czyjnik.Oczywiscie po wczesniejszym sprawdzeniu swiec i kabli WN.