Autor Wątek: Problem ze stacyjka - kluczykiem? nie przekreca sie kluczyk  (Przeczytany 2918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem ze stacyjka - kluczykiem? nie przekreca sie kluczyk
« dnia: Listopad 06, 2006, 23:19:19 pm »

Linek

• Gość
wiec tak kurde musze sie nieraz ostro nameczyc nawet po kilkanascie minut zeby przekrecic kluczyk szybko i mocno musze go wkladac i czasem sie przekreci ale jest to typowa loteria. mam tylko 1 kluczyk nie wiem czy to wina kluczyka czy cala stacyjka do wywalenia? da sie jakos odpalic polda z tych 4 kabli ktore ida ze stacyjki zebym chociaz rano do roboty dojechal czy nie zbytnio? jak z blokada kierownicy?? i wogole dzieki z gory za jakies rady  ;)  ;)

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2006, 23:47:12 pm »

Woj4

• Gość
A w profilu pisze,że elektromechanik :D
 rozkręć obudowę kierownicy,zdejmij kostkę ze stacyjki i sprawdż czy kluczyk w stacyjce się lekko przekręca.Je?li tak to kostka do wymiany.Je?li dalej ciężko to stacyjka.
  Na temat odpalenia na krótko to niestety nic nie powiem.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2006, 23:55:40 pm »

Linek

• Gość
elektromechanik ale zupelnie inna dziedzina a i tak nic nie umiem  :roll:

czyli mam wykrecic te 2 srubki ze stacyjki tak te na plaski srubokret? i jak sie kreci to wymienic kostke tak? a jak nie to cala stacyjke musze zrywac? a kurna lipa bo te sruby sa urwane obie  :badass:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2006, 00:08:38 am »

Woj4

• Gość
Te ?ruby nie s? urwane przypadkowo tylko celowo.To takie ?ruby zrywalne.Zabezpieczenie takie.
 Dokładnie tak .Jak zdejmiesz kostkę ze stacyjki to wtedy kluczykiem pokręć.
 Obstawiam kostkę do wymiany.To najbardziej prawdopodobna usterka .Stacyjki raczej się nie sypi?.Prędzej blokuj? się zapadki w stacyjce i wtedy można wyj?ć kluczyk na pracujacym silniku bez przekręcania,lub odpalić każdym kluczykiem od poloneza,duzego fiata,malucha,aby wszedł w otwór

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2006, 07:01:12 am »

Linek

• Gość
wiec wyciagnelem ta kostke i nic dalej sie blokuje stacyjka,  ta 3 przyciski pracuja na kostce wporzadku, teraz tylko kluczyk albo stacyjka?

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2006, 09:10:39 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Linek mialem to samo. Tylko mnie ta przypadlosc dopadla jak wyjechalem nad morze - 500 km od domu.. miesiac po kupnie polda.. Zupelnie nie wiedzialem co robic..

No wiec tak - posypaly Ci sie zapadki w stacyjce. NIE MA CO KOMBINOWAC - stacyjka jest do wymiany. I nie czekaj z tym za dlugo - ja czekalem i pewnego dnia zablokowala sie na amen.. Tez daleko od domu..
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2006, 11:32:38 am »

Pier

• Gość
wspominales o blokadzie kierownicy - jesli nie przekrecisz kluczyka, to masz zblokowna kierownice, ale to dziala tez w druga strone - jak jest zblokowana kierownica, to nie przekrecisz kluczyka (trzeba poruszac kierownica) - moze to pomoze (niektorzy o takiech drobiazgach zapominaja, albo nawet nie wiedza)