Autor Wątek: Zmiana koloru zegarka w C+  (Przeczytany 1721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiana koloru zegarka w C+
« dnia: Luty 02, 2007, 14:22:34 pm »

hubert_wasik

• Gość
Witam!
 Kiedyś natknelem się na instrukcje jak zmienić kolor podświetlenia przełączników i zegarka w Caro+ . Ale za cholere nie moge tego teraz znależć!. Bardzo proszę o pomoc.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2007, 16:18:02 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
musisz rozebrac zegarek, i wymienic taka zielona folie na jakis inny kolor.
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2007, 16:30:41 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
artykul byl autorstwa Mebiga na PTK i na FAK... sam autor musialby ponownie go tu wrzucic bo dzialu z artykulami nie widze...

w skrocie... wydlubiesz zegarek z konsoli, a zaroweczke zamienisz na diode LED w dowolnym kolorze i rezystor (okolo 850Ohm) polaczone szeregowo. Uklad dioda-rezystor przylutuj do stykow elektrycznych na plytce skad byla zasilana zarowka... i cala filozofia.

Nalezaloby takze dolozyc miedzy wyswietlacz a diode kawalek papieru pozwalajacy na rownomierne podswietlenie
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2007, 19:53:58 pm »

sebekh

• Gość
zamiast bawic sie w diody i rezystory mzoesz kupic folie termokurczliwa i nalozyc ja na seryjna zaroweczke i oczywiscie wyjac ta zielona folie i wlozyc biala karteczke ja sobie zrobilem podswietlenie na czerwono w zegarku

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2007, 20:10:11 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Można też zastosować elementy oświetlenia choinkowego. W obudowę oryginalnej żaróweczk wkładasz czerwoną żarówke wymontowaną z zestawu.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 02, 2007, 22:33:08 pm »

hubert_wasik

• Gość
Witam ponownie!
Bardzo dziekuje za rady. Jutro sie biore do dłubania w gsi:). Patent z lampkami z choinki jest świetny :D . Wesołych Świąt :P . Jeszcze raz dzieki.